|

سلام دوستان؛
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای محبوب در بین سیستم مدیریت محتوای مختلف شناخته شده. جالب است بدانید که حدود 25 درصد وب‌سایت‌های موجود در وب از این سیستم مدیریت محتوا استفاده می‌کنند. ما نیز از این سیستم مدیریت محتوای محبوب و قابل اعتماد استفاده می‌کنیم اما با این‌حال ممکن است مشکلات غیرقابل جبرانی برای سایت پیش آورد و به کسب‌و‌کار شما آسیب رساند. در این مطلب از پشتیبان وردپرس قصد داریم 7 راه کار برای جلوگیری از بروز مشکلات وردپرس را خدمت شما عزیزان توضیح دهیم. همراه ما باشید.

7 کاری که هیچ وقت نباید در وردپرس انجام بدهید!

اولین کاری که پس از نصب وردپرس توسط افراد تازه‌کار انجام می‌شود نصب افزونه‌های مختلف است. بیشتر افراد به ساختار افزونه‌های وردپرس علاقه دارند و برای انجام ساده‌ترین کار‌ها در وب‌سایت یک افزونه برای آن نصب کرده‌اند. متاسفانه گاهی اوقات نیز مشاهده شده که افزونه‌ها را از منابع غیرمعتبر دانلود کرده و بر روی وب‌سایت خود نصب می‌کنند، که این عمل خطر افزایش و بروز مشکلات وردپرس را ده‌ها برابر می‌کند.
توجه داشته باشید که این انعطاف‌پذیری در وردپرس، بهایی نیز دارد و ممکن است باعث بروز مشکلات غیرقابل پیش‌بینی وردپرس در آینده شود.
در بهترین حالت ممکن، سایت از دسترس خارج می‌شود و یا کارایی آن پایین می‌آید و در بدترین وضعیت ممکن سایت توسط هکران مورد حمله قرار گیرد.

مشکلات وردپرس

اما برای رفع و کاهش این مشکلات در وردپرس باید چه‌کاری انجام دهیم؟

1- تنظیمات پیش‌فرض ورود به پنل مدیریت

اگر شما و اعضای تیم خود از نام کاربری “admin” برای ورود به پنل مدیریت سایت استفاده می‌کنید. قبل از وقوع اتفاقات وحشتناک بهتر است همین حالا نام کاربری را تغییر دهید و از نام پیچیده‌تری استفاده کنید.

مشکلات وردپرس - صفحه ورود وردپرس

به چه دلیل نباید از نام کاربری مشخص admin استفاده کرد؟

هکر‌ها برای نفوذ به وب‌سایت از طریق روش حمله به صفحات ورود وب‌سایت‌ها، اولین کلمه‌ای که برای نام‌کاربری استفاده می‌کنند، کلمه پیشفرض admin است. استفاده از نام کاربری admin باعث می‌شود هکران بدون دردسر و تنها با یافتن رمز عبور به سایت شما نفوذ کنند.
اگر تنها یک نام‌کاربری admin بر روی سایت خود دارید هکران به زودی متوجه ناامن بودن سایت شما خواهند شد.
استفاده از یوزر‌نیم پیچیده برای ورود به پنل مدیریت سایت باعث سخت شدن دسترسی هکران به سایت می‌شود.

اگر شما نیز از نام‌کاربری admin استفاده می‌کنید و اکنون قصد تغییر آن را دارید، به راحتی به بخش مدیریت کاربر‌ها در پیشخوان مدیریت وردپرس مراجعه کرده و یک کاربر جدید با نام‌کاربری پیچیده‌تر برای خود انتخاب و دسترسی مدیر کل را به او بدهید. بعد از آن نام کاربری admin را حذف کنید.

نکته: استفاده از نام کاربری پیچیده باعث افزایش امنیت سایت و جلوگیری ورود هکران به سایت و در نهایت موجب کاهش مشکلات وردپرس می‌شود.

2- نصب بیش‌از‌حد افزونه‌ها

سایت وردپرسی که اصلا افزونه نداشته باشد مثل یک فروشگاه لوازم برقی بدون وسایل است که قابلیت و امکان جدیدی ندارد.
اما از طرفی اگرچه با نصب افزونه‌های مختلف قابلیت و ویژگی‌های جدید به سایت وردپرسی خود اضافه می‌کنید، به این نکته نیز توجه داشته باشید که با نصب هر افزونه اضافه خطر نفوذ هکر‌ها و بروز مشکلات وردپرس نیز بیشتر می‌شود.
همیشه قبل از نصب افزونه به ماهیت افزونه و میزان امنیت‌ آن‌ توجه کنید.

  1. باگ افزونه‌ها: بعضی از افزونه‌ها دارای مشکلات و باگ‌های زیادی هستند که می‌تواند تاثیر منفی بر روی سایت وردپرسی شما بگذارد.
  2. ناسازگاری افزونه‌ها: گاهی اوقات وقتی افزونه‌ای را بر روی سایت وردپرسی خود نصب می‌کنید با افزونه‌های دیگر و یا حتی نسخه سایت وردپرس شما ناسازگاری دارد و ممکن است مشکلات زیادی مانند سفید شدن صفحه سایت برای شما پیش آورد.
  3. مسائل امنیتی: اگر شما افزونه‌ای با امنیت پایین بر روی سایت خود نصب کنید ممکن است باعث کاهش امنیت کلی سایت شما شود و خطرات امنیتی برای سایت به بار بیاورد.
  4. عملکرد وب‌سایت: اگر بر روی سایت خود بیش‌از‌حد افزونه نصب کنید باعث می‌شود منابع و cpu زیادی از سایت شما اشغال شود و عملکرد و سرعت سایت شما را کاهش یابد.

توجه داشته باشید نصب بیش‌از‌حد افزونه بر روی سایت مشکلات امنیتی و ناسازگاری پیش‌ می‌آورد و همچنین بروزرسانی و نظارت نیز سخت خواهد شد. در نتیجه پیشنهاد می‌شود از حداقل تعداد افزونه استفاده و افزونه‌هایی که اهمیت چندانی ندارند را از روی سایت خود پاک کنید.

به طور کل وردپرس آهسته نیست اما شما با نصب افزونه‌های مختلف بر روی آن باعث می‌شوید که سرعت سایت کاهش یابد. برای بهبود سرعت سایت کافی است افزونه‌های کمتری بر روی سایت نصب و بیشتر از کدهای اختصاصی استفاده کنید.

3- فضای نامناسب

یکی از راه‌های کاهش مشکلات وردپرس انتخاب فضای مناسب جهت آپلود فایل‌ها، افزونه‌ و … می‌باشد.

قبل از نصب افزونه و قالب‌های مختلف بر روی سایت وردپرسی خود ابتدا لازم است فضای مناسبی(هاستی) برای آپلود سایت خود برگزینید. پس از انتخاب، در محیطی دیگر آن را تست و بررسی کنید و بعد از اطمینان از فضای مناسب، آن را بر روی سایت خود اعمال کنید تا در هنگام بروزرسانی افزونه‌ها با مشکل مواجه نشوید. چرا که گاهی در صورت وجود مشکل حتی حذف افزونه‌ها نیز کاری از پیش نمی‌برد.

با انتخاب یک هاست خوب می‌توانید باعث افزایش فروش و سئو سایت خود شوید و به راحتی افزونه و قالب‌های مختلف را بر روی آن آپلود کنید.

4- عدم مدیریت امنیت

بیشتر کسب‌و‌کار آنلاین که در بستر اینترنت قرار دارند باید از امنیت لازم برخوردار باشند. معمولا سایت‌هایی که امنیت پایینی دارند بیشتر مورد حمله هکران قرار می‌گیرند.
افزایش امنیت سایت باعث اتفاقات زیر می‌شود:

  1. اعتماد کاربران را بدست می‌آورید.
  2. امنیت سایت شما بالا رفته و کمتر مورد حمله قرار می‌گیرد.
  3. اطلاعات کاربران در سایت شما محفوظ می‌ماند.
  4. کاهش مشکلات پیش‌بینی نشده در وردپرس.

راهکارهایی برای افزایش امنیت

  1. تهیه SSL برای سایت: اگر سایت شما http است حتما گواهی ssl را برای افزایش امنیت سایت خود تهیه کنید.
  2. بروزرسانی مداوم سایت و افزونه‌های موجود در سایت
  3. استفاده از رمز عبور پیچیده: استفاده از رمز عبور قوی باعث کاهش حملاتی مانند Broute Force می‌شود.
    بهتر است تمامی اعضا و مدیر سایت رمز یکسانی نداشته باشند و از رمزعبور منحصر به فرد خود استفاده کنند.
  4. دسترسی افراد را کم و محدود کنید تا هرکسی به تمام پیشخوان مدیریت سایت شما دسترسی نداشته باشد.

امنیت یک مبحث بسیار بزرگی که بدون کمک گرفتن از متخصصان امنیت تقریبا غیرممکن است. تیم پشتیبان وردپرس یکی از بهترین ارائه‌کنندگان سرویس‌های امنیتی وب‌سایت است که می‌توانید از آن کمک بگیرید.

5- بی‌توجهی به پشتیبان‌گیری

برای جلوگیری و نیز کاهش مشکلات وردپرس همواره از سایت خود پشتیبان تهیه کنید.
البته گاهی اوقات میزبانی هاست شما نیز اینکار را انجام می‌دهد اما پیشنهاد می‌کنیم این‌کار توسط خودتان نیز انجام شود.
در برخی از مواقع افراد فکر می‌کنند به درستی پشتیبان‌گیری از سایت خود را انجام دادند اما درواقع اینطور نیست و وقتی مشکلی برای سایت پیش می‌آید اطلاعات و داده‌های سایت ازبین می‌روند و بازگرداندن آن تقریبا غیرممکن می‌شود.

اگر پشتیبان‌گیری از سایت خود را به‌طور کامل نمی‌دانید پیشنهاد می‌کنیم مطلب بک آپ و پشتیبان گیری در وردپرس با افزونه UpdraftPlus را از دست ندهید تا با هر تغییر کوچک و بزرگ در سایت خود پشتیبان‌گیری فراموش نشود.
البته فراموش نکنید گاهی اوقات با بک‌آپ گرفتن، فایل‌های آسیب‌دیده نیز بازیابی می‌شوند.

6- در نظر نگرفتن کارایی

سرعت سایت یکی از عواملی که بسیار پراهمیت است. گوگل هنگام رتبه‌بندی سایت‌ها به این عامل بسیار توجه می‌کند. گوگل معتقد است سایتی که سرعت بهتری دارد رتبه بهتری نیز خواهد داشت.
اگر وب‌سایت شما به کندی بارگزاری ‌شود باعث خسته ‌شدن بازدیدکنندگان سایت شده و ممکن است برای همیشه سایت شما را ترک کنند و وارد سایت دیگری شوند.

یکی از مهم‌ترین مشکلات وردپرس که برای عموم وب‌سایت‌ها وجود دارد، بارگزاری بسیار کند وب‌سایت است.

برای تست سرعت سایت خود می‌توانید از ابزار آنلاین مانند gtmetrix استفاده کنید. گاهی اوقات برخی از افراد به کمک این ابزارها سرعت وب‌سایت را بررسی می‌کنند و وقتی از سریع بودن سرعت صفحه اصلی سایت مطمئن شدند نسبت به سایر قسمت‌های سایت بی‌توجهی می‌کنند اما فراموش نکنید گاهی استفاده از تصاویر بهینه‌ نشده می‌تواند سرعت سایت شما را کاهش دهد.

مشکلات وردپرس - تست سرعت

بهترین کاری که برای افزایش سرعت بارگذاری سایت می‌توانید انجام دهید فعال کردن لود شدن مرحله‌ای تصاویر و تهیه کش از وب‌سایت است که تاثیر زیادی بر روی افزایش سرعت سایت دارد. بهترین افزونه‌ها برای فعال کردن کش وردپرس می‌توان به افزونه‌های LiteSpeed Cache و  WP Super Cache و WP Rocket  اشاره کرد.

7- انجام ندادن حسابرسی منظم

پس از راه‌اندازی وب‌سایت خود حتما تمامی عوامل مانند بروزرسانی، سرعت سایت و …. را چک کنید. ممکن سایت شما از امنیت خوبی برخوردار باشد ولی موارد دیگری نیاز به بررسی داشته باشند.

موارد زیر را جهت کاهش مشکلات وردپرس حتما بررسی کنید.

  1. سرعت بارگذاری وب‌سایت: سرعت وبسایت یک مسئله مهم است که همواره باید به آن توجه داشته باشید و درصورت کاهش سرعت حتما موارد را مورد بررسی قرار دهید.
  2. امنیت: خطر امنیتی که سایت شما را تهدید می‌کند چیست؟ شاید با نصب یا بروزرسانی افزونه این مشکل امنیتی برای شما پیش آمده است.
  3. پشتیبان‌گیری: یکی از بزرگ‌ترین مشکل در هر سایت وردپرسی ازدست دادن اطلاعات است. برای جلوگیری این مشکل بک‌آپ‌گیری فراموش نشود.
  4. محتوا: آیا در سایت خود از محتوای تکراری استفاده کردید؟ آیا تمام اصول بهینه‌‌سازی محتوا را رعایت کردید؟ با رعایت نکردن این مسائل، مشکلات وردپرسی برای سایت شما مانند پنالتی شدن سایت و ازدست دادن رتبه پیش خواهد آمد.

جمع‌بندی نهایی مشکلات وردپرس

اگر صاحب یک سایت وردپرسی هستید باید همواره سایت خود را بررسی کنید و درصورت مشاهده مورد مشکوک، آن را برطرف کنید.
هم‌چنین با مطرح کردن چند سوال و پاسخ می‌توانید آمار دقیقی از سایت خود را ببینید و متوجه پسرفت یا پیشرفت سایت شوید و از رخ دادن مشکلات احتمالی در وردپرس جلوگیری کنید.