سلام دوستان؛ به دلیل گسترش و پیشرفت روز افزون فضای وب و دسترسی افراد بیشتری به آن، باعث شده تا اکثر کسبوکارها به فکر ایجاد وبسایتی برای کار خود در فضای وب باشند که از این طریق بتوانند تعداد کاربران و میزان فروش خود را افزایش دهند. سیستم مدیریت محتوا وردپرس با ایجاد رابط کاربری ساده و در عین حال بسیار کارآمد از محبوبیت بالایی نسبت به سایر سیستمهای مدیریت محتوا در بین کاربران برخوردار است. با نصب افزونههای مختلف میتوانید قابلیت وردپرس را گسترش دهید تا یک وبسایت کامل و جامع داشته باشید. اما توجه داشته باشید که استفاده از افزونههای مختلف برای گسترش قابلیتها در سایت نیز ممکن است باعث کاهش سرعت وبسایت شما شود. به همین دلیل باید در بازههای زمانی منظم و مشخص کل وبسایت و پایگاه داده را به منظور افزایش سرعت وبسایت وردپرسی بررسی کنید.
افزایش سرعت وبسایت وردپرسی
سرعت وبسایت یک معیار مهم در هر سایت وردپرسی است. بارگیری سریع سایت باعث بهبود تجربه کاربری، افزایش بازدید صفحه و کمک به سئو سایت میگردد و برای موتورهای جستجوگر نیز بسیار پراهمیت است. اما موارد زیر باعث کاهش سرعت وبسایت میشود.
- استفاده از افزونههای زیاد در سایت
- نصب و فعال کردن قالبهای متعدد
- وجود کدهای سنگین بر روی سایت
- تنظیم نشدن سرور میزبانی وب
- استفاده از تصاویر بهینه نشده
با هدف افزایش سرعت وبسایت وردپرسی در بازههای منظم باید به بررسی کل وبسایت بپردازیم. در این مطلب از پشتیبان وردپرس قصد داریم تکنیکهای کاربردی برای افزایش سرعت سایت را بررسی کنیم.
انتخاب خدمات میزبانی باکیفیت
همانطور که در مطلب تاثیر هاست بر سرعت سایت بررسی کردیم، یکی از معیارهای بسیار مهم در تعیین سرعت و عملکرد سایت انتخاب یک میزبانی هاست خوب است. در ابتدا هسته وردپرس از سرعت خوبی برخوردار است، اما وقتی بر روی آن قالب و افزونههای متعددی نصب میکنید سرعت وردپرس نیز پایین میآید. اگر از هاستهایی با کیفیت پایین و یا ارزان قیمت استفاده کنید ممکن است با مشکلات امنیتی و کاهش سرعت مواجه شوید. پس بهتر است برای کسبوکار خود بهترین میزبانی را انتخاب نمایید تا حداقل امکانات زیر را به شما ارائه دهد.
- پاسخگوی نیاز های شما باشد
- ترافیک وارد شده به وبسایت شما را کنترل کند.
- بهطور خودکار نسخه پشتیان تهیه کند.
- بروزرسانی خودکار وردپرس
- ارائه تنظیمات امنیتی پیشرفته برای حفاظت از سایت
مدت زمان بارگذاری سایت
زمان بارگذاری سایت باید بهگونهای باشد که کاربران را در حالت انتظار ملال آور قرار ندهد. زیرا تجربه نشان داده است که کاربران کمترین وفاداری را نسبت به سایتهای کند دارند و در صورت مواجه شدن با وبسایتهای با سرعت بارگذاری آهسته، خیلی سریع آن را ترک کرده و به سراغ وبسایت دیگری خواهند رفت. طبق آخرین تحقیقات انجام شده کاربران بین 1 تا 2 ثانیه برای بارگذاری هر سایتی صبر میکنند و سپس از آن خارج میشوند.
پایین بودن بارگذاری سایت علل مختلفی دارد که از اصلیترین علل پایین بودن سرعت بارگذاری صفحات، وجود عناصر سنگین مانند تصاویر و کد CSS و JSاست.
هرکدام از این عناصر درخواستهایی به سمت سرور ارسال میکنند و زمانی که تعداد درخواستهای ارسالی بالا باشد سرعت بارگذاری صفحه کاهش پیدا میکند که با مدیریت صحیح این عناصر میتوانید باعث افزایش سرعت وبسایت وردپرسی شود. برای رفع این مسئله میتوانید از آموزش تاثیر حجم سایت بر سرعت کمک بگیرید.
نکته: برای بهینهسازی تصاویر میتوانید از افزونه Smush و برای بهینهسازی کد css و js از افزونه wp super cache استفاده کنید.
نکته: بر اساس جدیدترین آمار از سایتهای بزرگی مثل آمازون و گوگل، تاخیر 1 ثانیهای سایت 11 درصد بازدید از صفحه و حدود 16 درصد از رضایت مشتری را کم میکند.
افزونههای کش
امروزه افزونههای زیادی تحت عنوان افزونه کش وجود دارند که با کش کردن وردپرس و ذخیره اطلاعات تکراری در مرورگر کاربر برای افزایش سرعت وبسایت وردپرسی بسیار مفید هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر بهتر است به آموزشهای قبلی پشتیبان وردپرس تحت عنوان افزونههای کش مراجعه کنید. از افزونههای کش میتوانید برای ذخیرهسازی اطلاعات، برای کش کردن صفحات در هاست و مدیریت کش مرورگر استفاده کنید تا زمان بارگذاری سایت خود را کاهش دهید.
شبکه تحویل محتوا
CDN یا شبکههای تحویل و توزیع محتوا به شما کمک میکند تا خیلی ساده سرعت وبسایت خود را برای کاربران مختلف در موقعیتهای جغرافیایی متفاوت بهنیه کنید. CDN در واقع مجموعهای از سرورهای مختلفی است که در نقاط متفاوت جغرافیایی قرار دارند و زمانی که کاربر درخواستی را ارسال میکند پاسخ از نزدیکترین سرور به او ارسال میشود. در نتیجه CDN تاثیر بسزایی در افزایش سرعت وبسایت وردپرسی و همچنین امنیت آن دارد.
وقتی کاربر به سایت شما مراجعه میکند سرور سایت شما اطلاعات را از پایگاه داده mySql میگیرد و همه موارد را به صورت محتوای HTML در اختیار کاربران قرار میدهد. جالب است بدانید تمام سایت های پرترافیک از CDN برای ارسال محتوای استاتیک در سرور استفاده میکنند
نکته: برای استفاده از CDN از افزونه پریمم WP Rocket و یا افزونه رایگان WP Super Cache استفاده کنید.
بروزرسانی منظم و همیشگی
وردپرس بهطور منظم نسخههای جدیدی را منتشر میکند که در هر نسخه باگها و مشکلات امنیتی نسخههای قبل را برطرف و قابلیت و امکانات جدیدی را به آن اضافه کرده است. همراه با نسخه جدید معمولا گزارشاتی از ایرادات و مشکلات نسخههای قبل منتشر میشود که معمولا هکران از این فرصت برای هک سایتها استفاده میکنند. وبسایتهایی که نسخه وردپرس خود را بروزرسانی نکرده باشند ممکن است در معرض تهدید امنیتی قرار بگیرند. توجه داشته باشید حتی اگر حمله هکر به وبسایت ناموفق باشد ممکن است مشکلات زیادی برای وبسایت شما رخ دهد که یکی از آنها میتواند کاهش چشمگیری در سرعت بارگزاری وبسایت باشد.
توجه داشته باشید که توسعه دهندگان وردپرس همیشه به فکر بهینهسازی سیستم مدیریت محتوای خود و ارتقا آن هستند. بنابراین در بروزرسانیهای مختلف نسب به بهینهسازی هسته وردپرس و افزایش سرعت آن اقدام خواهند کرد.
بهینهسازی عناصر از جمله تصاویر
استفاده از تصاویر در محتوا نقش مهمی دارد و اگر در سایت خود تصاویر رنگی قرار دهید باعث شده تا انگیزه کاربران شما برای مطالعه آن مطلب بیشتر شود. بر اساس یک گزارش آماری منتشر شده وبسایتهایی که از تصاویر در مطالب خود استفاده میکنند، 80 درصد کاربران مطلب مورد نظر را مطالعه خواهند کرد. اما اگر تصاویر وبسایت شما بهینه نباشد باعث افزایش زمان بارگذاری شده و حتی ممکن است این فرصت را پیدا نکنید که بخشی از مطلب را به کاربر نشان دهید.
بهینهسازی تصاویر یکی از اقدامتی است که در افزایش سرعت وبسایت وردپرسی نقش مهمی دارد. همانطور که وجود تصاویر در سایت بسیار مهم است، بهینه بودن و بارگذاری سریع آن نیز به همان اندازه اهمیت دارد. برای بهینهسازی تصاویر سایت میتوانید از افزونه و ابزارهای آنلاین استفاده کنید. وجود تصاویر بهینه در سایت علاوه بر تاثیر مثبت در افزایش سرعت وبسایت وردپرسی وبسایت باعث بهبود سئو نیز میشود.
نکته: فرمت تصاویر سایت بهتر است PNG یا JPG باشد. اما تفاوت این دو فرمت در چیست؟
- فرمت PNG تصاویر به این معنی است که تصاویر فشرده نشده با اطلاعات بیشتر و باکیفیتتر است اما به علت حجم بالا دیرتر بارگذاری میشود.
- فرمت JPG حجم تصاویر را کاهش میدهد اما همراه با حجم کیفیت نیز کم میشود.
درج محتوا بهصورت اصولی
یکی از بخشهای مهم موجود در هر وبسایت، محتوا آن است. وجود محتوا در وبسایت برای کاربران و همچنین موتورهای جستجو بسیار اهمیت دارد. در واقع این محتوای دورن وبسایت است که باعث جذب کاربرهای مختلف به وبسایت میشود. ایجاد یک استراتژی مناسب و استفاده از محتواهای تصویری و ویدئویی میتواند در جذب بیشتر کاربران به وبسایت بسیار موثر باشد. اما دقت کنید که استفاده غیر اصولی از این گونه محتواها ممکن است باعث افزایش حجم صفحات وبسایت شما شده و بارگذاری آن بسیار آهسته صورت پذیرد. با تقسیم یک محتوا طولانی با انبوهی از تصاویر و ویدئوها درج شده در آن به صفحات مختلف و مرتبط با هم میتوانیم سرعت وبسات خود را تا حد زیادی افزایشم دهیم.
سرعت سایت خود را چگونه تست کنیم؟
برای بررسی سرعت سایت کافی است از ابزار آنلاین GTmetrix یا Pigdom استفاده کنید تا عملکرد و سرعت سایت خود را افزایش دهید.
نتیجهگیری کلی
اگر سایت شما از سرعت معقولی برخوردار نباشد به طور حتم در آینده مشکلات زیر برای وبسایت شما بهوجود خواهد آمد.
- کاربران قبل از بارگیری، سایت شما را ترک میکنند
- تعداد بازدید روزانه سایت وردپرسی شما به شدت کاهش پیدا میکند.
- رتبه سایت شما در نتایج گوگل پایین مییاید.
- توسط موتورهای جستجوگر و گوگل سایت شما جریمه شود.
- ترافیک سایت پایین میآید.
در این مطلب از پشتیبان وردپرس نکاتی جهت افزایش سرعت وبسایت وردپرسی وبسایت را خدمت شما عزیزان توضیح دادیم. با رعایت این موارد میتوانید سرعت وبسایت خود را افزایش و جایگاه خوبی در بین رقبا و کاربران خود پیدا کنید. اما فراموش نکنید معیار سرعت یکی از مهمترین فاکتورها برای رتبهبندی صفحات در گوگل است.
امیدوارم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد در صورت وجود هرگونه سوال از بخش پشتیبانی با ما در تماس باشید.
[gap] [button text=”افزایش سرعت سایت” color=”alert” radius=”10″ expand=”true” link=”https://wphelper.ir/wordpress-speed-optimization/” target=”_blank”]