سلام دوستان؛ در جلسات قبلی به بررسی مواردی از جمله تاثیر هاست بر سرعت وبسایت و تاثیر افزونهها بر سرعت سایت پرداختیم. همان طور که قبلا هم ذکر شد دلایل متعددی برای کاهش سرعت وب سایت و کندی آن وجود دارد. شایع ترین دلیل کند شدن سایت ها اندازه ی تمامی عناصر سازنده ی سایت، نوشته ها و تصاویر است. ابزار تست سرعت Pingdom به شما می گوید که اندازه ی سایت چقدر است. سایت های متوسط با حجم 1MB تقریبا خوب است. ما سایت هایی را دیده ایم که بیش از 4mb بوده اند و این میزان حجم اثر زیادی بر روی سرعت دانلود داشته است. در این آموزش از پشتیبان وردپرس قصد داریم به بررسی مقوله تاثیر حجم سایت بر سرعت بپردازیم. در اینجا برخی از راهبرد های مهم و موضوعی برای اندازه ی سایت ذکر شده است:
- حجم سایت زیر 500kb عالی است.
- حجم سایت زیر 1mb خوب است.
- حجم سایت بین 1 الی 3 mb قابل قبول است.
- حجم سایت بیشتر از 3mb نیاز به اقدامات لازم دارد.
تاثیر حجم سایت بر سرعت
با توجه به تاثیر حجم سایت بر سرعت مشکل سایت های بزرگ، اندازه ی تصاویر است. در اینجا دو راه برای بهینه سازی کل وبسایت بیان شده است:
1- کاهش حجم تصاویر با Pingdom
راه سریع استفاده از ابزار تست سرعت Pingdom است. بعد از نصب آن بر روی قسمت پایینی کلیک کرده و ” Sort by file size ” را انتخاب کنید. اگر در صفحه باز شده تصاویری دارید که بیش از 100kb است، می توانید عمل بهینه سازی را بر روی آن انجام دهید. با بهینه سازی تصاویر متوجه تاثیر حجم سایت بر سرعت می شوید که چقدر موثر خواهد بود.
در ادامه نکاتی برای بهینه سازی تصاویر در وردپرس آورده شده است:
- سایز معقول تصاویر: از آن جا که تاثیر حجم سایت بر سرعت بسیار زیاد است به بهینه سازی تمامی تصاویری که در وردپرس نیاز دارید بپردازید. به عنوان قانون کلی، بهتر است که حجم تصاویر کمتر از 100kb باشد.به سادگی بر روی فایل های تصاویر رایانه ی خود کلیک راست کرده و مشخصات آن را ببینید. اگر حجم فایل کمتر از 100kb بود، زیاد بزرگ نیست. از یک برنامه ی ویرایش تصویر یا یک سایت مثل تینی پی ان جی استفاده کنید. شگفت زده می شوید که چگونه با این بهینه سازی سرعت شما بیشتر می شود. با کاهش حجم تصاویر متوجه تاثیر حجم سایت بر سرعت خواهید شد.
- استفاده از سایز دقیق: از اندازه ی دقیق مورد نیاز برای تصاویر استفاده کنید و انتظار نداشته باشید تا قالب اندازه ی آن ها را تغییر دهد. برای مثال اگر به تصویری با اندازه ی 120px نیاز دارید، همان اندازه ی دقیق را ایجاد کنید.
- فشرده سازی تصاویر: تصاویر موجوذ را با پلاگینی به نام Smush It فشرده کنید.
- استفاده از تعداد متعادل: از تصاویر در حد متعادل استفده کنید. می توانید از CSS و تصاویر به حد متعادلی استفاده کنید تا انداه ی کلی کم شود. به این صورت می توانید حجم صفحات خود را نیز کاهش دهید.
- مدیریت فایل ها: فایل های رسانه ای خود را از طریق CDN ارائه دهید. سرویس های CDN مانند MaxCDN یا Cloudflare تصاویر را سریع به شما ارائه می دهند. هاست های وردپرسی مدیریت شده به عنوان بخشی از بسته ی خود یک CDN دارند. اگر یک هاست مدیریت شده ندارید می توانید در CloudFlare ثبت نام کنید.
- کش کردن: تصاویر خود را کش کنید. اگر از سرور های کش کننده استفاده نمی کنید با هاست شما مدیریت شده نیست، می توانید تصاویر خود را با پلاگینی مثل W3 Total Cache کش کنید. این امر سرعت بارگذاری شما را بهبود می دهد البته من ترجیح می دهم که این کار توسط هاست انجام شود.
2- کاهش متن های خارجی
یکی دیگر از دلایل کند شدن وردپرس وجود متن های خارجی بسیار است. داشتن دکمه های فیس بوک، امتیاز دهی و دکمه های ویدیو ها نمونه هایی از این اثرات بر روی بار زمانی است. برای داشتن وبسایتی بهینه و اعمال تاثیر حجم سایت بر سرعت به سادگی با حذف برخی از این ویژگی ها می توانید سرعت سایت را افزایش دهید.اکثرا در بلاگ کمترین طراحی را داشته و بر روی محتوا تمرکز می کنند. بهتر است گزینه های به اشتراک گذاری فیس بوک و توییتر را از صفحه ی اصلی حذف کرد چون در آن صفحه موضوع خاصی برای اشتراک گذاری نیست. از هیچ نوع فرم خارجی استفاده نکنید از افزونه های مدیریتی استفاده کنید. خیلی ساده است که بدون ویژگی های مشخصی نیز می توان ادامه داد تنها کیفیت مهم است. در اینجا لیستی از نوشته های خارجی آورده شده است:
- ویدیو هایی مثل Wistia یا یوتیوب گنجاند شده در متن.
- پلاگین های نظر دهی خارجی مثل کامنت های Disqus یا گوگل پلاس.
- دکمه های رسانه های اجتماعی انگلیسی مثل توئیتر و فیس بوک وجود آن ها در زیر محتوا کافی است.
- پلاگین های چت زنده نیز تاثیر دارند سعی کنید تنها در صفحه اصلی صفحه چت را درج کنید.
- پلاگین هایی مثل pop-up نوشته به شکل رندوم در تمام صفحات.
- سرویس های تحلیلی مثل تحلیل گوگل یا رد یابی وب.
- نوشته های فونتی خارجی مثل Typekit .
نمی توان گفت که همه ی موارد ذکر شده را غیر فعال کنید ممکن است واقعا به برخی از این ویژگی ها احتیاج داشته باشید. برای کار با آن ها می توانید از روش هایی که در بالا گفته شد با ابزار تست سرعت سایت Pingdom و فیلترهای سایز استفاده کنید. GTMetrix نیز به شما می گوید که چند فایل جاوا اسکریپت در سایت شما وجود دارد. در نتیجه شما تصمیم می گیرید که به کدام احتیاج دارید و به کدام نه. در نهایت به تاثیر حجم سایت بر سرعت پی خواهید برد که با رعایت چند تکنیک ساده سرعت سایت چقدر افزایش می یابد.
پایان جلسه سوم (تاثیر حجم سایت بر سرعت)
موفق یاشید. 😉
[gap] [button text=”خدمات افزایش سرعت سایت وردپرسی” color=”alert” radius=”10″ expand=”true” link=”https://wphelper.ir/wordpress-speed-optimization” target=”_blank”]