
لندینگ پیج
در این مقاله توضیح میدیم که چطور با استفاده از نکات مهم در طراحی این صفحه از جمله عکس ، کلیپ ، نشانهها ، و متنهای زیبا و جذاب برای جلب توجه و اعتماد کاربران صفحه فرودی درست کنید که برای شما پولساز باشه و برای رسیدن به اهداف مشخص تون به شما کمک کنه.
مقدمه و تعریف
یکی از ابزارهای اصلی و بسیار پرکاربرد در بازاریابی اینترنتی استفاده از صفحه فرود یا Landing page است ابزاری که برای رسیدن به اهداف مشخص شده مورد استفاده قرار میگیرد و گاهی به آن صفحه هدف هم گفته می شود.
برای تولید و طراحی آنها هم ابزارهای آنلاین (وحتی آفلاین) وجود دارد و هم پلاگین
ابزارها:
ابزارهای بسیار زیادی در سطح وب برای طراحی صفحه ورود وجود دارد هم ایرانی و هم خارجی . بسیاری از آنها رایگان هم هستند و ضمنا از بعضی حتی به شکل آفلاین هم میتوان استفاده نمود. چند نمونه در اینجا برای شما گفته شده:
لندیک (landik.ir)
لندین (app.landin.ir)
وبزی (webzi.ir/landing-page-builder)
موبیرایز (mobirise.com)
لیدپیج (lp.leadpages.com)
آن بونس (unbounce.com)
و…
افزونه ها:
پاپ آپ لایرز ((layers popup
الِمنتور (Elementor)
بیور بیلدر (Beaver Builder )
ویژوال کامپوزر (visual composer)
و…
محل های جذب کاربر به لندینگ پیج
⦁ صفحات خود سایت
⦁ بنرهای تبلیغاتی دیگر سایت ها
⦁ شبکه های اجتماعی (اینستاگرام و تلگرام)
⦁ ایمیل مارکتینگ
استفاده از صفحه فرود یا لندینگ پیج میتواند چه اهدافی را دنبال کند
⦁به دست آوردن اطلاعات از کاربر
⦁ ایجاد ترافیک در یک صفحه خاص
⦁ فروش یک محصول
⦁ افزایش آگاهی از خدمات و خرید
⦁ هدایت مخاطبان به ثبت نام و خرید
⦁ جذب مشتری بالقوه
⦁ افزایش نرخ تبدیل
لندینگ پیج در کسب و کارها چه کاربردهایی دارد
⦁ معرفی محصول
⦁ کمپین دیجیتال مارکتینگ
⦁ خدمات آموزشی
⦁ رویدادها
⦁ خدمات سفر و گردشگری
⦁ میتواند برای اهداف خیریه هم مناسب باشد
معمولا طراحی سایت و استایل کلی وب سایت با صفحه هات Landing Page متفاوت است، صفحه لندینگ پیج به صورت جدا از صفحات اصلی یک سایت طراحی میشود، لندینگ پیج صفحهای منحصر به فرد و خارج از چارچوب کلی وب سایت است. به همین علت طرح کلی سایت در آنها لحاظ نمیگردد.
کاربر از گوگل وارد سایت نمیشود با کلیک روی بنر ، از طریق ایمیل یا شبکه اجتماعی و… به صفحه ورود ما هدایت شده. پس مسلما اگر کاربری طراحی و ساخت صفحه لندینگ را بپسندد، بیشتر ترغیب میشود که اطلاعات موجود در آن صفحه را بخواند و تصمیم میگیرد که در سایت بماند و جاهای دیگر را هم ببیند.
هر جامعه هدفی سبک طراحی خاص خود را می طلبد. باید جامعه هدف و مخاطب خود را به خوبی شناخت تا با طراحی مناسب آن گروه بتوان پیام خود را به مخاطب رساند . در این خصوص ابزارهای تجزیه و تحلیل کلمه کلیدی و آنالیزهای گوگل و فیس بوک میتوانند کمک کننده باشند.
نکته:
در گوگل آنالیتیکس ( Google Analytics ) منظور از لندینگ پیج هر صفحه ای از سایت است که کاربران از آن وارد سایت ما میشوند، یعنی هر صفحهای که Session یک user از آن آغاز میشود را گوگل آنالیتکس صفحه لندینگ پیج می نامد.

انواع لندینگ پیج
صفحه فرود Opt-in Page
همانطور که گفته شد لندینگ پیج اصولا هیچ کدام از بخشهای سایت مانند هدر، فوتر و سایدبار پیشفرض را ندارد.
کاربران از طریق تبلیغات، بنرها در دیگر سایتها، موتورهای جستجوگر، شبکه های اجتماعی و …و یا استفاده از لینک های آهن ربایی به صفحه هدف یا همان صفحه فرود هدایت میشوند و با یک پیشنهاد جذاب روبرو میشوند.
صفحات Opt-In Landing Pages که به اختصار Opt-in Page هم گفته میشود نوعی از صفحات فرود هستند با این تفاوت که در زمان طراحی آنها بخشهای سایت مانند هدر، فوتر و سایدبار میتواند وجود داشته باشد.، نکته مهم این استکه این صفحات با هدف تغییر کاربران به مشترک طراحی شده و بعدا می توان با استفاده از بررسی و تجزیه و تحلیل از اطلاعات دریافتی ، در کمپین های مختلف ایمیل مارکتینگ از آنها استفاده کرد.

صفحه فرود Click Through
صفحه فرود Click Through به این منظور مورد استفاده قرار میگیرد که وقتی کاربری کلیک کرد، به صفحهای دیگر ارجاع داده شود، هدف از این نوع صفحات صرفا متقاعد کردن بازدیدکننده و کلیک کردن آن بر روی لینکی خاص و سپس هدایت آن به صفحه ای دیگر است و اصولا برای افزایش نرخ تبدیل کاربر به مشتری استفاده میشود. صفحه فرود Click Through را میتوان برای توصیف یک محصول با ارائه جزئیات کافی
طراحی کرد. بنابراین به عنوان یک متقاعد کننده برای بازدید کنندگان عمل کرده و آن ها را به تصمیم گیری برای خرید نزدیک تر میکند.

صفحه فرود Lead Generation
صفحه فرود Lead Generation برای دریافت اطلاعاتی مانند نام و آدرس ایمیل بازدیدکنندگان مورد استفاده قرار میگیرد. تنها هدف در طراحی این نوع صفحات فرود، جمع آوری اطلاعات از بازدیدکنندگان است و آنها اطلاعات خود را در فرم موجود در لندینگ پیج وارد میکنند. بنابراین صفحات Lead Generation اغلب اوقات یک فرم همراه با شرح خدمات و آنچه که شما در ازای ارسال اطلاعات شخصی بازدیدکنندگان حاضرید به صورت رایگان به کاربر بدهید را داراست. مانند کتاب الکترونیکی رایگان و یا شرکت در یک وبینار آموزشی رایگان در مقابل دریافت اطلاعات بازدیدکننده.
نکات مهم در طراحی لندینگ پیج ها
⦁ بهتر است تا حد امکان ساده باشد و از بکارگیری المان ها و جزئیاتی که باعث می شود توجه کاربران منحرف شوند پرهیز شود
⦁ از منو و فوتر استفاده نشود (حذف تقریبا تمامی قسمتهای سایت مانند هدر، فوتر، سایدبار، منوها و …
(درصورت امکان طراحی منحصر بهفرد و متفاوت با سایر قسمتهای سایت )
⦁ عنوان صفحه نیز باید ساده و روان بوده و مستقیما به هدف اشاره کند
⦁ ضمنا هدف اصلی را در عنوان کاملا هایلایت نموده تا خواننده حین خواندن توضیحات از قبل زمینه ذهنی داشته باشد (عدم احساس تلف شدن وقت در مخاطب)
⦁ طرح زمینه نیز باید سبک و ساده باشد و از نقش و نگار های شلوغ پرهیز شود
⦁ از حافظه بصری و تاثیر تصاویر هم استفاده شود و سعی شود که در کنار تصاویر جذاب و گویا لوگو و نشان تجارتی برند مورد نظر هم به مخاطب نشان داده شود
⦁ حتما صفحه برای موبایل و سایر دستگاه ها ریسپانسیو باشد
⦁ دارای یک پیشنهاد ویژه یا یک هدیه ارزشمند باشد
(یک آفر ویژه مانند کد تخفیف ، محصول رایگان ، شرکت در دوره و…)
⦁ متن صفحه و بنرهای ورودی یکسان باشد، پیام ها جهت دار ، همسو و طراحی یکنواخت باشند
⦁ برای هر ورودی یک صفحه(از ورودی های مختلف به یک صفحه هدایت نشوند)
⦁ لینک خارجی نداشته باشد ( عدم هدایت بازدیدکنندگان از صفحه فرود به صفحات دیگر)
⦁ مراحل ثبت نام ، خرید یا گرفتن اطلاعات حتی الامکان ساده و کوتاه باشد
⦁ از اعداد و ارقام و آمار های جالب برای جلب توجه مخاطب استفاده کنید
⦁ می توان از ویدیو استفاده کرد
⦁ از نظرات مشتریان و مصرف کنندگان قبلی خدمات سایت میتوان استفاده کرد
⦁ رعایت نکات لازم سئو داخلی ، البته همه فاکتورها لازم و ضروری نیست
⦁ تأکید به در امان ماندن اطلاعات کاربر نزد شما و ارسال نکردن اسپم و نیز امکان لغو اشتراک
⦁ و یکی از مهمترین اجزا (CTA) جذاب و مشخص (از نظر گرافیکی) فراموش نشود
چند مثال
در انتها چند مثال از لندینگ پیج های مختلف را میبینیم .
میتوان بررسی کرد هر کدام چند تا از موارد فوق را که در مورد آن صحبت کردیم رعایت کرده اند.






نتیجه گیری
صفحه فرود یا لندینگ پیج ویترین سایت و یا وبلاگ است . مخاطب بر اساس صفحه فرود ، در مورد کلیت وب سایت ، محصول و یا برند قضاوت کرده و تصمیم میگیرد .
بنابراین باید در مورد طراحی آن و انتخاب کلمات به کار رفته در آن نهایت دقت و وسواس را به خرج داد . و مسائلی از قبیل سئو ، ریسپانسیو بودن (مناسب برای همه دستگاه ها) و استفاده از دکمه Call To Action جذاب را در مورد آنها در نظر داشت.
همچنین استفاده از عکس ، کلیپ ، نشانهها ، و متنهای مناسب ، زیبا و جذاب برای جلب توجه و اعتماد کاربران.
دقت داشته باشید که تجربه کاربری میتواند اثر خوب بر روی سئوی سایت شما داشته باشید ، اگر صفحه ای که ما طراحی می کنیم یک طرح خوب و اثرگذار داشته باشد میتواند نرخ درگیری کاربران را افزایش دهد. و از این طریق باعث بهبود TIME ON SITE و تاثیر مثبت بر سئوی سایت میشوند .
لندینگ پیج برای اهداف تبلیغاتی بی نظیر هستند و ساخت آنها نیز بسیار ساده است. چه با ابزارهای آنلاین ، افزونه ها یا به صورت دستی __ ضمنا دارای طرح خاص و منحصر به فرد بنا به شرایط هستند و میتوانند با طرح و اجزا کلی سایت متفاوت باشند.
در این مطلب سعی شد نکات مهم در طراحی Landing Page بیان شود تا بهترین نتایج و بازخورد دریافت شود. و راهنمایی برای ساخت یک صفحه فرود زیبا و موثر فراهم گردد.
امیدوارم از این مقاله بهره لازم را برده باشید لطفا اگر تجربه ای در این زمینه دارید همین الان در بخش نظرات پایین همین صفحه نظر خود را بنویسید و اگر دوستانی دارید که این مقاله میتواند به آنها کمکی کند برایشان به اشتراک بگذارید.
نام نویسنده: آرش سبحانیان