تامین امنیت وردپرس یک موضوع بسیار مهم و با اهمیت بالا برای تمام وبسایتهای است که از وردپرس استفاده میکنند. اهمیت امنیت وردپرس بسیار بالاست و رابطه مستقیم با موفقیت یا عدم موفقیت کسبوکار آنلاین شما دارد. بهتر است این موضوع را نیز بدانید که گوگل هر هفته فهرست سیاهی به منظور معرفی برخی از وبسایتها که شامل 20.000 وبسایت برای بدافزار و حدود 50.000 وبسایت فیشینگ را منتشر میکند.
اگر شما نیز صاحب وبسایت وردپرسی هستید و بر روی سایت خود محصول یا مطالبی را قرار دادهاید و آینده وبسایت برای شما بسیار مهم است، بنابراین اهمیت امنیت وردپرس و تامین آن را باید جزء الویتهای خود قرار دهید. برای تامین آن کافی است به شیوههای امنیتی وردپرس توجه داشته باشید.
در این سری از آموزشهای پشتیبان وردپرس قصد داریم در چهار جلسه برای شما دوستان عزیز مقوله امنیت وردپرس را شرح داده و شما را با مسائل امنیتی وردپرس، حفظ و ارتقای امنیت آن آشنا سازیم.
در این جلسه قصد داریم به اهمیت امنیت وردپرس پرداخته و در جلسههای بعدی به مسائل دیگر خواهیم پرداخت، در زیر فهرست چهار جلسه آموزش امنیت وردپرس را میتوانید مشاهده کنید.
- جلسه اول: اهمیت تامین امنیت در وردپرس
- جلسه دوم: روشهای افزایش سطح امنیت وردپرس
- جلسه سوم: اقدامات امنیتی در وردپرس
- جلسه چهارم: ضد هک شدن وردپرس
اهمیت امنیت وردپرس
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متنباز است که میلیونها وبسایت در سراسر جهان برای مدیریت وبسایت خود از این CMS استفاده میکنند. هسته وردپرس بسیار امن است، اما گاهی با نصب افزونههای مختلف، حفرههای امنیتی بر روی سایت ایجاد و امنیت سایت شما کاهش پیدا میکند. توسعهدهندگان وردپرس در تلاش برای ایمنسازی و بهبود آن هستند تا امنیت آن بهتر شود.
امنیت تنها به معنی رفع خطر نیست بلکه برای کاهش میزان خطرات احتمالی شما باید به اهمیت امنیت وردپرس توجه بالایی داشته و بهعنوان مدیر وبسایت و صاحب یک کسبوکار آنلاین، همواره باید برای ارتقای امنیت سایت خود در تلاش باشید.
سایت وردپرسی که مورد حمله هکرها قرار گرفته و نفوذ هکر به آن موفقیت آمیز باشد، میتواند آسیب جدی به کسبوکار و فروش شما برساند و درنتیجه باعث ازدست رفتن اعتماد کاربران سایت میشود.
هکرها میتوانند اطلاعات کاربران، رمزعبور و سایر دادهها را سرقت کنند. همچنین قادر هستند تا نرمافزارهای مخربی را نصب و یا بدافزارهای مختلفی را به کاربران ارسال کنند که درنتیجه باعث آلوده شدن وبسایت شما میشود. بدترین حالت ممکن این است که برای ورود به سایت خود مجبور به پرداخت هزینههای هنگفتی به هکران خواهید شد.
جالب است بدانید امروزه اغلب هکرها حتی به سایتهایی با ترافیک کم نیز حمله میکنند تا از سرور آنها برای ارسال ایمیلهای اسپم به افراد مختلف استفاده کنند.
اینجاست که ما به اهمیت امنیت وردپرس و تامین آن همواره تاکید کرده و توصیه میکنیم که در حفظ و ارتقای آن بکوشید.
اگر وبسایتی برای کسبوکار خود راهاندازی کردهاید، باید به اهمیت امنیت وردپرس توجه ویژهای داشته باشید.
همانطور که مسئولیت امنیت و حفاظت هر کسبوکاری بر عهده صاحبان آن است، به عنوان صاحب یک کسبوکار آنلاین، مسئولیت حفاظت و تامین امنیت وبسایت نیز برعهده شماست.
موارد امنیتی لازم برای ارتقای سطح ایمنی وردپرس
برخی از موارد مانند شناخت سطح امنیت وردپرس، آشنایی با مباحث اولیه امنیت در سیستم مدیریت محتوای وردپرس، آشنایی با اهمیت امنیت وردپرس، شناخت انواع پلاگینها و سایر اقداماتی که باید در هر وبسایتی انجام شود، بسیار ضروری است.
مبانی امنیت در وردپرس
خب مقاله اهمیت امنیت وردپرس را ابتدا با چند سوال و عنوان زیر شروع کرده و در ادامه به آنها خواهیم پرداخت، تا با کمک آنها بتوانید امنیت وبسایت خود را افزایش داده و از کسبوکار آنلاین خود محافظت نمایید.
- چرا امنیت وردپرس مهم است؟
- اهمیت بهروز نگهداشتن وردپرس
- رمز عبور قوی و مجوزهای کاربری
- نقش میزبانی وب
اقدامات امنیتی بدون کدنویسی
همانطور که گفتیم وردپرس از امنیت خوبی برخوردار است اما با رعایت نکردن برخی از موارد امنیت آن به خطر میافتد. اگر قصد دارید امنیت این سیستم مدیریت محتوا را افزایش دهید میتوانید از بهترین افزونههای امنیتی وردپرس از جمله موارد زیر استفاده کنید.
- نصب و راهاندازی افزونههای بک آپ و پشتیبانگیری از وردپرس مثل افزونه UpdraftPlus
- نصب افزونههای امنیتی وردپرس مانند حفظ امنیت وردپرس با افزونه Security, Antivirus, Firewall- S.A.F
- آشنایی با آسیبپذیریهای امنیتی وردپرس طبق مقاله 5 مسئله امنیتی وردپرس
- فعالسازی فایروال تحت وب (WAF)
- افزایش امنیت وردپرس با افزونهای مثل Wordfence Security و iThemes security
اقدامات امنیتی بیشتر توسط صاحب وبسایت وردپرسی
- از نام کاربری پیشرفرض وردپرس “admin” استفاده نکرده و هرچه سریعتر آن را تغییر دهید.
- امکان ویرایش فایل را غیرفعال نمایید.
- اجرای خودکار فایلهای php را غیرفعال کنید.
- تعداد تلاشهای ورود برای لاگین شدن به بخش مدیریت کاربری را محدود کنید.
- پیشوند پایگاه داده را تغییر دهید.
- بخش WP-admin و Login را جهت افزایش امنیت بخش مدیریت رمزنگاری کنید.
- غیرفعال کردن فهرستبندی مرور
- از کار انداختن XML-RPC در وردپرس
- امکانی را فراهم کنید که کاربران بعد از یک بازه زمانی به صورت خودکار از پنلکاربری خارج شوند.
- امنیت بخش لاگین وبسایت را با اضافه کردن کد کپچا یا برخی از سوالات امنیتی افزایش دهید.
- حذف کد مخرب هک شده سایت وردپرسی
اهمیت بهروز نگه داشتن وردپرس
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای محبوب در بین افراد مختلف شناخته شده. این CMS در طول شبانهروز و بهطور مداوم مورد بررسی توسعهدهندگان آن قرار میگیرد. این افراد هر چند وقت یکبار نسخه جدیدی از وردپرس را ارائه میدهند که در نسخههای جدید معمولا مشکلات امنیتی و دیگر مسائل مربوط به نسخههای قبل برطرف شده است.
درصورت استفاده از نسخههای قدیمی وردپرس، هکرها فرصت بیشتری برای نفوذ به وبسایت پیدا میکنند و درنتیجه احتمال موفقیت آنها برای هک وبسایت شما و نفوذ به آن بیشتر است.
بعد از بروز کردن نسخه وردپرس، نوبت بروزرسانی قالب و افزونههایی هست که برای افزایش قابلیت در سایت خود استفاده کردید. توسعهدهندگان همیشه افزونهها را موردبررسی قرار میدهند و سعی میکنند مشکلات رخ داده شده را در نسخههای دیگر پلاگین تکرار نکنند.
نکته: به یاد داشته باشید با بهروز نگهداشتن وردپرس و قالب و افزونههای سایت خود میتوانید امنیت سایت را افزایش و از هکران به سایت جلوگیری کنید.
از رمزعبور قوی استفاده کنید
یکی از شایعترین روشهای هک وردپرس استفاده از رمزعبور ساده برای ورود به سیستم است. برای جلوگیری از هک باید از رمزهای عبور قوی و پیچیده استفاده کنید. برای تمام بخشها ازجمله بخش مدیریتی وردپرس، حساب FTP، پایگاه داده، حساب میزبانی وردپرس، ایمیلهای مرتبط کسبوکار و …. باید از رمزهای عبور قوی که باید حداقل شامل 8 تا 10 کاراکتر باشد و این کاراکترها شامل اعداد، کاراکتر خاص و حروف بزرگ و کوچک است.
نکته: اگر از رمز ضعیفی برای ورود به سایت خود استفاده میکنید همین الان تا دیر نشده رمز خود را تغییر دهید تا هکرها نتوانند به راحتی رمزعبور شما را کشف کنند. در ضمن بهتر است رمزعبور خود را به طور مرتب تعویض کنید.
مجوزهای کاربری را به درستی اعمال نمایید
یکی دیگر از راههایی که به کمک آن میتوانید امنیت سایت وردپرسی خود را افزایش دهید، محدود کردن دسترسی کاربران به سایت است. میزان دسترسی هر فرد با توجه به مسئولیتهای او باید با فرد دیگر متفاوت باشد.
فرض کنید فردی بهعنوان نویسنده در سایت شما فعالیت دارد و تنها وظیفهی آن نوشتن مطالب جدید برای وبسایت شما است. بنابراین چه لزومی دارد که این فرد دسترسی به تمام مطالب و نیز قابلیت ویرایش آنها را دارا باشد. گاهی اوقات نیز ممکن است به دلیل آن که فرد یکی از بهترین دوستان شماست، به او دسترسی در سطح مدیریت بدهید، اگر هیچ نیازی به آن نیست به شدت توصیه میکنیم که دسترسی در سطح مورد نیاز و با توجه به وظایف او دسترسی و مجوزهای لازم را ایجاد کنید.
نکته: دسترسی هر نقش با نقش دیگر در سایت متفاوت است، مثلا فردی که نقش ویراستاری دارد وظایف و دسترسی بیشتری نسبت به نقش نویسنده دارد.
توجه: از بخش “کاربران” در پیشخوان مدیریت وردپرس به راحتی کاربر جدیدی اضافه و نقش آن را با توجه به وظایف آن در وبسایت تعیین کنید. افزونههایی نیز برای تغییر نقش کاربران در وردپرس وجود دارد که امکانات بیشتری برای مدیریت این بخش در دسترس شما میگذارند. با کمک افزونه Capability Manager میتوانید نسبت به تغییر نقش کاربران در سایت اقدام کنید.
نقش میزبانی وب بر امنیت وردپرس
سرویس میزبانی نقشی مهم و بااهمیت در حفظ و افزایش امنیت وبسایت دارد. با استفاده از یک میزبانی خوب و قوی به راحتی از سایت خود در برابر حملات و هکرها محافظت کنید.
شرکتهای خدمات میزبانی خوب معمولا امکانات زیادی در اختیار مشتریان خود قرار میدهند که از امکانات آن میتوان به پشتیبانگیری منظم از سایت، بروزرسانی خودکار وردپرس و تنظیمات پیچیده امنیتی برای حفاظت سایت شما اشاره کرد.
استفاده از یک میزبانی خوب علاوهبر امنیت بالا، وبسایت شما از سرعت بالاتری نیز برخوردار خواهد شد.
نکته: پرداخت کمی هزینه بیشتر و انتخاب شرکت ارائه خدمات میزبانی باکیفیتتر در قبال آسیبی که ممکن از حمله و نفوذ هکرها به سبب انتخاب یک هاست ارزان و بیکیفیت متوجه شما شود، به مراتب خیلی بیشتر خواهد بود. به بیان سادهتر با انتخاب هاستهای ارزان و بعضا رایگان احتمال آنکه تمام زمان و هزینهای که تا اکنون برای سایت خود صرف کردهاید، در یک شب یا روز به کلی از بین رود.
نکته: به کمک پشتیبانگیری هاست خود میتوانید سایت را در صورت وجود هر مشکلی ازجمله نصب افزونه نالشده، قالب خراب یا اضافه کردن کد به حالت قبل بازگردانید.
نتیجهگیری
در این مطلب از پشتیبان وردپرس نیز سعی کردیم شما را از اهمیت امنیت وردپرس و توجه به آن آگاه سازیم و بهترین و سادهترین مسائل امنیتی را که با رعایت کردن آن، به سادگی قادر هستید بسیاری از حملات هکرها به وبسایت را دفع کنید.
امیدواریم این مطلب نیز مورد توجه شما دوستان عزیز قرار گرفته باشد. در صورت وجود مشکلی یا سوالی از بخش نظرات همین مطلب میتوانید با ما در ارتباط باشد.
در جلسه بعدی قصد داریم به روشهای افزایش سطح امنیت در وردپرس بپردازیم، برای ورود به جلسه دوم به فهرست ایجاد شده در ابتدای مطلب مراجعه کنید.
موفق باشید …