|

در آموزش قبلی از پشتیبان وردپرس به بررسی اینکه وردپرس شبکه چیست پرداختیم و با هم مرور کردیم که در صورت داشتن چندین وب سایت می توان با استفاده از ویژگی های وردپرس چند سایته به راحتی آن ها را مدیریت کرد. به ویژگی های وردپرس چند سایته پرداختیم که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

وردپرس چند سایته

وردپرس چند سایته

وردپرس چند سایته مزایا و معایب خاص خود را دارد. اما سوال اینجاست که چه موقع از وردپرس چند سایته استفاده کنیم و چه موقع استفاده نکینم؟ به صورت کلی اگر نیاز به مدیریت چندین سایت وردپرس را دارید، وردپرس چند سایته گزینه ی خوبی برای شما است. در این بین باید با شرایط و محدودیت های وردپرس چند سایته نیز اشنا باشید. به عنوان مثال محدودیت در آی پی های وب سایت ها، مدیریت قالب و افزونه های سایت ها و… همچنین باید به شرایط هاست و سایر موارد مرتبط نیز توجه کرد.

چه زمانی از وردپرس چند سایته استفاده کنیم؟ و چه زمانی نه!

حالت اول: فرض کنید چندین وب سایت دارید که هر کدام را باید به صورت کاملا جداگانه مدیریت کنید. اگر انتخاب سرویس های میزبان خاصی را به عنوان بخشی از پروژه های توسعه ای پیشنهاد می دهید، می توانید چندین وردپرس با شرایط مشابه را شبکه و مدیریت کنید البته این بستگی به این دارد که آیا مشتریان شما می خواهند که این پشتیبانی را داشته باشند یا خیر. اگر نخواهند، بهترین کار میزبانی هر سایت به صورت مجزا است.

حالت دوم: فرض کنیدشما یک وب سایت پیچیده ایجاد کرده اید که نیاز به ساب ­دایرکتوری یا ساب دامنه دارد. وردپرس به شما این امکان را می دهد که سایت هایی جدید با زیر دامنه و ساب دایرکتوری به شبکه ی خود اضافه کنید. این امکان برای وبسایت های پیچیده که می خواهند بخش های ویژه داشته باشند عالی است.

محدودیت: وردپرس چند سایته یک ابزار قدرتمند است ولی از همه جهت کامل نیست. برای مثال به صاحبان سایت های شخصی اجازه نمی دهد تا افزونه و قالب های دلخواه خود را داشته باشند. اگر بخواهند شخصی سازی کنند باید دسترسی ها را تغییر دهند و تنظیمات فردی را انتخاب کنند تا بتوانند به گسترش قابلیت های وردپرس بپردازند.آی پی سایت ها: علاوه بر این، تمامی سایت ها در شبکه یک IP  دارند زیرا ماهیت چندسایتی اینگونه است. در بسیاری از موارد مشکلی مورد توجه شما نیست ولی اگر بخواهید آدرس مخصوص برای هر سایت داشته باشید، وردپرس چند سایته در این مورد کامل نیست.

چه زمانی از وردپرس چند سایته استفاده کنیم؟ و چه زمانی نه!

چگونه وردپرس چند سایته را برای وب سایت ها فعال کنیم؟ (در 4 مرحله)

وردپرس چند سایته ویژگی ای است که قبلا در وردپرس ساخته شده است ولی به صورت پیش فرض غیرفعال شده است. این جمله یعنی نیاز دارید تا آن را فعال کنید. البته بهترین راه تنظیمات جدید به جای استفاده از وب سایت موجود است. این فرایند در هر دو مورد به یک صورت عمل می کنند. در جلسات بعدی درباره ی روند راه اندازی وردرپرس شبکه صحبت می کنیم. حال بر روی آنچه برای شروع نیاز داریم تمرکز می کنیم.

راه اندازی چند سایت با یک وردپرس

قبل از راه اندازی وردپرس multisite باید میزبانی مناسبی تهیه کرده باشید. توصیه می کنیم از روش های میزبانی مخصوص وردپرس استفاده کنید که کاملا برای وردپرس بهینه شده است. فرایند ثبت نام ساده است وقتی حساب شما آماده شد، می توانید وردپرس را نصب کنید. نصب و راه اندازی وردپرس نیز به صورت معمول انجام میشود و نکته خاصی در این مورد وجود ندارد.همچنین به یک سرویس دهنده FTP برای تکمیل مراحل زیر نیاز دارید. برای این منظور ما FileZilla را توصیه می کنیم که استفاده از آن و روند دسترسی به هاست وب سایت بسیار ساده و آسان است.برای راه اندازی وردپرس multisite به چیز نیاز دارید:

  1. دسترسی به هاست.
  2. مدیریت برندها و وردپرس های نصب شده
  3. به یک سرویس دهنده FTP مانند FileZilla برای دسترسی.

وقتی این سه چیز آماده باشد، می توانید به مرحله ی اول در راه اندازی وردپرس شبکه بروید. اگر می خواهید چندین سایت را در وردپرس مدیریت کنید ویژگی وردپرس چند سایته گزینه ی خوبی است  در آخر پس از پایان تنظیمات وقتی وارد داشبورد خود می شوید گزینه ی جدیدی به نام My Sites را در قسمت منوی مدیریتی می بینید. از طریق این منو تمام سایت ها ابل دسترسی و کنترل هستند. در دو جلسه بعدی به آموزش کامل راه اندازی وردپرس شبکه خواهیم پرداخت. راه اندازی وردپرس شبکه شامل چهار مرحله ی کلی به شرح زیر است:

پایان جلسه دوم. ادامه دارد…