در عصر حاضر بیش از میلیونها وب سایت وجود دارد که این سایتها متعلق یه فرد یا افراد حقیقی یا حقوقی می باشند. افراد و شرکتها، کسب و کار خود را در قالب یک وبسایت ارائه می دهند و تا حدودی شرحی از فعالیتها و خدمات خود را درسایت بیان می کنند و در واقع با زبان سایتها با مشتریان خود صحبت می کنند. کاربران گاهی در طول روز بیشتر وقت خود را در داخل همین سایتهای اینترنتی به جستجو می پردازند تا به مقاصد و اهداف خود برسند. اما می خواهیم بدانیم که به طور دقیق سایت یا وبسایت چیست؟ و انواع آن کدامند؟ شاید تشخیص این موضوع به شما کمک کند که بدانید که کسب و کار خود را در قالب کدامیک از این سایتها طراحی کنید.پشتیبان وردپرس به شما کمک می کنید بهترین سایت را برای شروع فعالیت خود انتخاب کنید.

 

وب سایت یا سایت چیست

وب سایت یا سایت جایگاه و صفحه ای بر روی اینترنت است که حاوی یک سری اطلاعات می باشد. این اطلاعات در واقع همان اطلاعاتی می باشند که افراد یا شرکتها درباره کسب و کار و یا خودشان منتشر می کنند.

وبسایت یا همان سایت در واقع مجموعه ای از صفحات وبی به هم پیوسته بر بستر اینترنت است. این صفحات وب حاوی متن، عکس، فیلم، صداهایی می باشد که حاوی اطلاعات صاحبان وبسایت می باشد و هر سایتی دارای یک لینک آدرس اینترنتی منحصر به فرد می باشد.

 

فرق سایت و وب سایت

اگر چه شاید این دو کلمه از لغوی با هم تفاوت داشته باشند اما در اصطلاحات کامپیوتر هیچ تفاوتی با هم ندارند و اغلب به جای هم بکار برده می شوند و هر دو در واقع به معنی سایت می باشند.

 

 

انواع وب سایت

وب سایت ها انواع مختلفی دارند که هر کدام برای اهداف و کاربردهای مختلفی طراحی می شوند. در اینجا چندتا از انواع سایتها برحسب هدف و کاربرد را برای شما توضیح می دهیم.

 

 

  • وب سایت فروشگاهی

یکی از انواع سایتها، سایت فروشگاهی یا eCommerce website می باشند که هدف آنها فروش اینترنتی محصولات می باشد. بهترین مورد مثال را برای این مورد می توان سایت دیجیکالا را مثال زد.

با پیشرفت و ظهور هر چه بیشتر فروشگاههای آنلاین، شکل فروش از حالت سنتی بیرون آمده است. دیگرفروش محدود به مغازه ها و حجره ها نمی باشد. با ایجاد فروشگاه اینترنتی، محصولات خود را میتوان به افراد بدون محدودیت مکان فروخت و در زمان مورد نظر به آنها تحویل داد.

معمولا با اتمام ساخت و طراحی سایت فروشگاهی، کار تمام نمی شود و به روز کردن مواردی مانند موجودی محصولات و قیمت گذاری و… ضرورت دارد.

 

  • سایت شرکتی

وب سایت شرکتی یا Corporate Website به انواع سایتهایی گفته می شود که هدف آن ارائه اطلاعات در مورد یک کسب و کار یا شرکت از آنها استفاده می شود. اگر چه ممکن است به طور مستقیم از یک وب سایت شرکتی فروش نداشته باشید، اما از طریق آن می توانید به مشتریان احتمالی خود اعلام حضور کنید و ضمن معرفی خود و فعالیت خود به آنها نشان دهید که چگونه با شما تماس بگیرند.

از ویژگی های سایت شرکتی این است که معمولا هزینه های ساخت و طراحی سایت شرکتی کمتری از سایت های فروشگاهی دارند و معمولا نیاز به پشتیبانی سایت زیادی ندارند.

 

  • وب سایت آموزشی

وب سایت های آموزشی یا Educational Website سایت هایی با هدف یاد دادن دوره ها یا مطالب آموزشی به افراد می باشد.

با شیوع کرونا در سال 2019 وب سایت های آموزشی و آموزش های مجازی گسترش بیشتری پیدا کردند. امروزه در داخل و حتی خارج از ایران، دانشگاهها، مدارس، آموزشگاههای آزاد و خصوصی و حتی افرادی که قصد تدریس موضوع خاصی را دارند، از این وب سایت های آموزشی استفاده می کنند.

دقت کنید که به محض ساخت سایت آموزشی، کار تمام نمی شود. از ویژگی های سایت آموزشی، کیفیت و بازدهی بالا باید باشد. بعضی معتقدند که کلاسها و سایتهای آموزش مجازی، به اندازه کلاسهای حضوری بازدهی ندارد، حال تصور کنید که سایت شما نتیجه و بازدهی بالایی نداشته باشد قطعا با مرور زمان برند و اعتبار کسب و کار شما که در قالب سایت آموشگاهی شما است، دچار مشکل خواهد شد. اگر کسب و کار شما در قالب یک سایت آموزشی می باشد، باید بدانید ویژگی های سایت آموزشی خوب در گرو معیارهای زیادی می باشد از گرافیک ظاهری سایت تا دسته بندی مطالب و کلاس آنلاین، نحوه ارائه مطالب، سیستم پرسش و پاسخ مناسب و … که با داشتن مجموعه این معیارها می توان یک سایت آموزشی قابل قبول ارائه داد.

 

  • سایت خبری و مجله ای

حتما از مجلات و روزنامه های که در دکه های روزنامه فروشی فروخته می شود، خرید کرده اید و محتوای آنها را مطالعه کرده اید. سایت های خبری و مجله ای شبیه به همین مجلات هستند که بر بستر اینترنت و به شکل آنلاین طراحی می شوند. محتوای سایت های خبری و مجله ای متفاوت می باشند و هر کدام از این سایت ها اخبار خاصی را پوشش می دهند. بعضی دیگر از سایتها ممکن است خبرهای متنوعی درباره موضوعات و دانستنیهای مختلف را ارائه دهند.

سایت های خبری و مجله سعی میکنند ترافیک بالایی از کاربران را در سایت به وجود بیاورند تا کاربران و خوانندگان به طور مرتب به دنبال محتوای این سایت ها باشند. این سایت ها بعدا از ایجاد ترافیک بالا، رسانه مناسبی برای انواع تبلیغات می شوند و درآمدهای تبلیغاتی بالایی کسب می کنند. بعضی از سایت های مجله ای علاوه بر تبلیغات از سیستم مشارکت در فروش یا افیلیت مارکتینگ برای درآمد بیشتر استفاده می کنند.

 

  • سایت شخصی

سایت شخصی یا personal website به سایتی گفته می شود که یک شخص برای بیان افکار، خصوصیات، رزومه کاری، سابق، افتخارات، نوشته ها، مقالات، اشعار، عکس، ویدئوها و حتی بیان روزمرگی های شخصی خود، طراحی می کند و این اطلاعات را در وبسایت شخصی خود به اشتراک می گذارد. 

داشتن سایت شخصی مزیتهای مثبتی برای افرادی که قصد دارند روی رشد برندینگ شخصی خود کار کنند، دارد. پیدا کردن این افراد با داشتن یک، وب سایت شخصی رزومه راحتر خواهد بود و با داشتن اطلاعات شفاف از خود در وبسایت می توانند در جهت اعتماد سازی برند شخصی خود موفق تر عمل کنند.

 

 

  • سایت سرگرمی

سایتهای سرگرمی یا Entertainment Website به سایتهایی برای گذران اوقات فراغت با یک بازی و تفریح سرگرم کننده گفته می شود. محتوای این سایتها متفاوت می باشد و هر کدام از روشهای خلاقانه ای برای سرگرم کردن کاربران استفاده می کنند. موسیقی، انواع بازی، عکس و فیلم، متن طنز، اخبار حقایق برخی از محتواهای این وبسایتها می باشند.

سایت های سرگرمی هم از آنجاییکه ترافیک بالایی را به خود اختصاص می دهند، هدف آنها از ایجاد این ترافیک درآمدزایی تبلیغاتی در سایت می باشند.

 

  • وب سایت غیرانتفاعی

ماهیت و کاربرد وبسایتهای غیرانتفاعی فعالیتهای انسان دوستانه می باشد. در گذشته بعضی افراد در یک مکان مشخص به اسم خیریه جمع می شدند و فعالیتهای خیرخواهانه انجام می دادند. امروزه از سایتهای غیر انتفاعی برای ارائه اطلاعات در مورد جزییات کار خود، ارایه اطلاعات مالی برای دریافت کمک و معرفی مراکز نیازمند کمک استفاده می شود.

 

 

نتیجه گیری

با گسترش روز افزون استفاده از دنیای وب و تجارت الکترونیک، افراد و سازمانها بر آن شدند که کسب و کار و فعالیتهای خود را بر بستر اینترنت قرار دهند. این کار باعث به وجود آمدن انواع وبسایتهایی با اهداف و کاربردهای مختلفی شد. انواع سایتهای فروشگاهی، شرکتی، آموزشی، خبری مجله ای، شخصی، سرگرمی و غیر انتفاعی برخی از انواع سایتها می باشند که افراد و سازمانها بر حسب نوع فعالیت خود  می توانند از امکانات آنها برای اهداف خود استفاده کنند و با گسترش انواع وب سایت نیاز به پشتیبانی سایت و خدمات آن نیز گسترش یافته است .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *