|

مقایسه وردپرس با جوملا و دروپال

در این مقاله می‌خواهم ۳ تا از بهترین سیستمهای مدیریت محتوا یعنی وردپرس، جوملا و دروپال را بصورت خیلی ساده و کاربردی با هم مقایسه کرده و به شما کمک کنم تا در انتخاب آنها بهتر تصمیم‌گیری کنید.

من در این مقاله از 8 زاویه به این سیستم‌ها نگاه می‌کنم و آنها را مورد بررسی قرار می‌دهم.

بدون معطلی بریم سراغ این بخشها پس با دقت به مواردی که می‌گم دقت کنید :


تعاریف و ویژگی های کلی سیستم های مدیریت محتوا

WordPress

وردپرس سیستم مدیریت محتوا

وردپرس یک نرم افزار منبع باز است که می توانید از آن برای ایجاد یک وب سایت زیبا ، وبلاگ یا برنامه استفاده کنید.
طراحی های زیبا ، ویژگی های قدرتمند و آزادی ساخت هر آنچه را که می خواهید . وردپرس همزمان هم رایگان است و هم قیمت ندارد. ۴۲ درصد وب ، از وبلاگ های سرگرمی گرفته تا بزرگترین سایت های خبری آنلاین از وردپرس استفاده می کنند.
یک فروشگاه آنلاین ، گالری ها ، لیست های پستی ، انجمن ها ، تجزیه و تحلیل ها و موارد دیگر را نیز اضافه کنید.نصب وردپرس بسیار آسان است بنابراین تلاش بسیار کمی برای راه اندازی سایت نیاز است. در طی چند ساعت می توانید یک سایت ساده راه اندازی کنید.
ویژگی های برجسته وردپرس
• توسعه دهندگان می توانند یک وب سایت قدرتمند با وردپرس بسازند اما کاربر نهایی برای استفاده از آن نیازی به دانش فنی بالا ندارد. رابط کاربر بصری و کاربر پسند استفاده از این پلتفرم را بسیار آسان می سازد.
• وردپرس می تواند چندین نویسنده را در خود جای دهد که به چندین کاربر امکان می دهد در محتوای وب سایت سهیم باشند.
• وردپرس می تواند پیام رسان جامعه توسعه دهندگان منبع باز نامیده شود و این انجمن هزاران افزونه برای وردپرس ایجاد کرده است. مقیاس این امر بسیار گسترده می باشد و به توسعه دهندگان امکان ایجاد وب سایت های قدرتمند را می دهد.
• به دلیل طیف گسترده ای از افزونه ها و قالب های سفارشی ، وردپرس امکانات بی نظیری را ارائه می دهد
• توسعه دهندگان می توانند به راحتی وبلاگ های ساده ، فروشگاه تجارت الکترونیک ، وب سایت های نسبتاً پیچیده یا حتی سایت های ویدیویی را با استفاده از وردپرس طراحی و گسترش دهند.
• انجمن وردپرس جامعه بسیار مفیدی از توسعه دهندگان پرشور است. دریافت پاسخ به مشکلات بسیار آسان است و وب سایت های زیادی هستند که برای سایر توسعه دهندگان وب سایت وردپرس پشتیبانی رایگان در نظر می گیرند.
وردپرس برای موارد زیر مناسب است:
• وب سایت های ساده برای شرکت های کوچک و متوسط
• سایت های وبلاگ نویسی یا سایت های خبری
• آن دسته از وب سایت هایی که از نظر افزودن ویژگی های جدید به مقیاس پذیری سریع نیاز دارند
• نشریات جدی که به مشارکت محتوای چندین نویسنده نیازمند هستند


Drupal

دروپال سیستم مدیریت محتوا

دروپال برای ساخت بسیاری از وب سایت ها و برنامه هایی است که هر روز استفاده می کنید. دارای ویژگیهای استاندارد عالی مانند نوشتن محتوای آسان ، عملکرد قابل اعتماد و امنیت عالی است. اما آنچه آن را متمایز می کند ، انعطاف پذیری آن می باشد. ماژولاربودن یکی از اصول پایه ای آن محسوب می گردد. ابزارهای آن به شما کمک می کند محتوای متنوعی را که یک وب سایت پویا به آن نیاز دارند ، بسازید.

ویژگی های برجسته دروپال:
• یکی از بزرگترین مزایای دروپال انعطاف پذیری ارائه شده در آن است چه یک وبلاگ ساده و یا یک وب سایت پیچیده با میلیون ها بازدید کننده یا یک سیستم تجارت الکترونیک قدرتمند. از دروپال برای هر شرایطی می توان استفاده کرد.
• وب سایت های دروپال در مقایسه با وردپرس و جوملا معمولاً زمان پاسخ سریع تری دارند و صفحات سریعتر بارگیری می شوند.
• با طیف گسترده ای از افزونه ها و گزینه های زیادی برای پیکربندی ، هر نوع سیستم مدیریت محتوا را با استفاده از دروپال می توان ساخت اما البته باید دانش کافی برنامه نویسی داشته باشید.
• دروپال قابلیت های شگفت انگیز SEO (بهینه سازی موتور جستجو) را ارائه می دهد که باعث می شود وب سایت های شما بسیار Search engine friendly باشند.
• با قابلیت های قدرتمند کنترل دسترسی به لیست دسترسی (ACL) و کنترل نسخه ، بیشتر مشتریان سازمانی دروپال را به عنوان سیستم مدیریت محتوای دلخواه خود انتخاب می کنند.
• دروپال حتی وقتی میلیون ها کاربر به طور همزمان به وب سایت دسترسی دارند پایداری بیشتری را ارائه می دهد.
• دروپال مستندات و پشتیبانی بسیار خوب و شفاف و با کیفیت بالایی را با کد و API ارائه می دهد. اما کاملاً پیچیده است و توسعه دهندگان باید دروپال را “بیاموزند” و حرفه ای شوند تا بتوانند از پتانسیل های کامل آن استفاده کنند.
• در مقایسه با وردپرس و جوملا ، دسترسی به قالب ها در دروپال محدود است. بنابراین اگر از قالب های موجود، مورد علاقه نباشد نیاز به طراحی و صرف هزینه و زمان دارد که اگر توسعه دهنده آن در دسترس باشد.
دروپال برای موارد زیر مناسب است:
• مقیاس بزرگ ، سیستم های مدیریت محتوا در سطح شرکت
• وب سایت های پیچیده و پیشرفته ای که مقیاس پذیری ، پایداری رابط کاربری در آنها اهمیت دارد
• سایت های بر بستر انجمن که در آن چندین کاربر می توانند همزمان با انجام اقدامات مختلف به آنها دسترسی داشته باشند.

Joomla

جوملا سیستم مدیریت محتوا

در آخر سیستم جوملا یک سیستم مدیریت محتوای منبع باز و رایگان برای انتشار محتوای سایت به حساب می آید. با گذشت سالها جوملا چندین جایزه کسب کرده است. این برنامه بر اساس یک چارچوب برنامه وب controller–view–model ساخته شده است که می تواند به طور مستقل از سیستم مدیریت محتوای وب مورد استفاده قرار گیرد که به شما امکان را می دهد تا برنامه های آنلاین قدرتمندی ایجاد کنید. جوملا به لطف جامعه جهانی توسعه دهندگان و داوطلبان ، که مطمئن می شوند پلتفرم کاربرپسند ، قابل تمدید ، چندزبانه ، قابل دسترسی ، ریسپانسیو ، موتور جستجوگر و موارد دیگر بهینه شده ، یکی از محبوب ترین نرم افزارهای وب سایت می باشد. جوملا طیف گسترده تری از برنامه هایی که قابل افزودن هستند را ارائه می دهد مانند قابلیت های دسته بندی شده به عنوان کامپوننت ، افزونه ها ، قالب ها ، ماژول ها و زبانها. هر یک از این ویژگی ها از نظر عملکرد متفاوت هستند و در صورت نیاز و مهارت میتوانند از آنها استفاده شوند که باید افزود پیچیدگی و مشکلات خاص خود از قبیل بومی سازی شدن را دارند. بسیاری از ماژول های جوملا هزینه دارند.
ویژگی های برجسته جوملا:
• در حالی که نصب و راه اندازی جوملا آسان است ، اما ادغام اسکریپت های third part دشوار است ، بنابراین ایجاد وب سایت های پیشرفته با جوملا به زمان زیادی نیاز دارد.
• از آنجا که جوملا به عنوان یک سیستم مدیریت محتوا شروع به کار کرد ، می تواند ستون بیشتری از محتوا را در مقایسه با وردپرس اداره کند.
• در مقایسه با دروپال ، جوملا منابع سرور بیشتری را استفاده می کند.
• جوملا قابلیت های بهینه سازی موتور جستجو عالی را ارائه نمی دهد و در واقع Search engine friendly نمی باشد.
• یکی از بزرگترین معایب جوملا توانایی آن در ارائه لیست کنترل دسترسی (ACL) است – به همین دلیل ، در وب سایت امکان دسترسی کاربر خاصی به صفحات خاص سایت وجود ندارد و این امر موجب نارضایتی در مشتریان سازمانی این سیستم مدیریت محتوای سایت می گردد.
جوملا برای موارد زیر مناسب است:
• وب سایت هایی که به انعطاف پذیری بیشتری در محتوا و ساختار نسبت به آنچه وردپرس ارائه می دهد ، نیاز دارند.
• فروشگاه های تجارت الکترونیک کوچک تا متوسط

راحتی استفاده از سیستم مدیریت محتوا

طی بررسی‌های انجام شده و نظرسنجی‌های متفاوت از استفاده کنندگان از هر ۳ سیستم مدیریت محتوا نتیجه این است :

وردپرس نصب آسانی دارد، یادگیری آن در زمان کوتاهی انجام می‌شود و همچنین استفاده از آن بسیار ساده و راحت است.

جوملا نصب نسبتاً آسانی دارد، یادگیری آن به زمان خیلی بیشتری نسبت به وردپرس دارد و همچنین استفاده از آن شامل پیچیدگی‌هایی است که بعد از مدتی کار کردن با آن می توانید بر آنها اشراف پیدا کنید.

دروپال نصب سختی دارد، یادگیری آن سخت بوده و همچنین استفاده از آن نیاز به آموزش بیشتر و تمرین و زمان زیادی دارد.

قالب‌ها و افزونه‌های در دسترس

وردپرس در مخزن خود حدود ۵۸ هزار افزونه و حدود ۸ هزار قالب بصورت رایگان در اختیار شما قرار داده است.

جوملا در مخزن خود حدود ۵ هزار و ۹۰۰ افزونه و تعداد قالب‌های رایگان بسیار محدودی خارج مخزن در اختیار شما قرار داده است.

دروپال در مخزن خود حدود ۴۷ هزار افزونه و حدود ۲ هزار و ۹۰۰ قالب بصورت رایگان در اختیار شما قرار داده است.

پشتیبانی از سیستم مدیریت محتوا

هر ۳ سیستم مدیریت محتوا دارای بخش پشتیبانی یا انجمن بوده و به خوبی از این سیستمها پشتیبانی و به کاربران پاسخگو هستند.

وردپرس جوملا دروپال

هماهنگ با تکنولوژی های سئو

وردپرس بصورت پیش فرض تنظیمات سئوی خوبی دارد و در صورتیکه نیاز دارید حرفه‌ای تر روی سئوی سایت کار کنید می‌توانید از افزونه‌های حرفه‌ای‌تر مانند Yoast SEO و Rank Math SEO استفاده کنید.

جوملا برای اینکه سئوی مناسبی داشته باشد نیاز به افزونه sh404sef دارد در غیر اینصورت سئوی مناسبی بصورت پیش فرض ندارد.

دروپال هم مانند جوملا سئوی پیش فرض مناسبی ندارد و نیازمند افزونه است. بهترین افزونه آن Metatag است.

امنیت و بروزرسانی‌ها

هر ۳ سیستم مدیریت محتوا دارای امنیت خوبی هستند و در صورت داشتن مشکل امنیتی سریعاً با ایجاد یک بروزرسانی امنیتی آن را حل می‌کنند. برای اطلاعات بیشتر باید بگم که این CMS ها از ۴ ناحیه یعنی هاستینگ ۴۱ درصد، پسورد ضعیف مدیر سایت ۸ درصد ، قالب ۲۹ درصد و افزونه‌ها ۲۲ درصد، توسط هکرها قابل هک شدن هستند.

شخصی سازی

طی برررسی‌هایی که انجام دادم و تجربیاتی که در این زمینه دارم هر ۳ سیستم مدیریت محتوا قابل توسعه هستند و بخوبی می‌شود امکاناتی که برای سایت نیاز داریم را در آنها پیاده سازی کنیم.

تنها موردی که باید به آن دقت کنیم این است که تعداد توسعه دهندگان وردپرس بیشتر از جوملا و دروپال هستند و این امر باعث می‌شود که در هزینه‌ها تفاوت زیادی داشته باشیم.

توسعه سایتهای وردپرسی ارزانتر از جوملا و جوملا از دروپال ارزانتر است. یعنی چون توسعه دهندگان جوملا و دروپال کمتر هستند باعث می‌شود که هزینه توسعه سایت و نگهداری آن به شدت بالا رفته و در آینده باعث می‌شود با کمبود توسعه دهنده مواجه باشیم.

جدول مقایسه

مقایسه وردپرس با جوملا و دروپال جدول 1
مقایسه وردپرس با جوملا و دروپال جدول 2

نتیجه گیری

براساس مواردی که برای شما ذکر کردم و تحقیقات زیادی که برای مقایسه وردپرس با جوملا و دروپال انجام دادم و بومی‌سازی آن در ایران می‌توان نتیجه گرفت که وردپرس گزینه مناسبی برای شروع کسب‌و‌کار بوده و باعث می‌شود در ابتدای کار هزینه‌های راه‌اندازی، نگهداری و توسعه برای ما مناسب باشد و بتوانیم ایده‌های خودمان را پیاده سازی کنیم و از نتیجه آن لذت ببریم.

این مقاله با دقت زیادی تهیه شده و برای آن زمان زیادی گذاشته شده، اگر دوستانی دارید که این مقاله می‌تواند به آنها کمک کرده و دید آنها را باز کند لطفاً این مقاله را با ایشان به اشتراک بزارید و اگر تجربه‌ای در این زمینه دارید همین الان در بخش نظرات پایین همین صفحه با ما به اشتراک بزارید تا با هم رشد کنیم.

نام نویسنده مقاله: محسن قربانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *