سلام دوستان پشتیبان وردپرس؛ با توجه به اینکه امروزه وبسایتهای زیادی تحت حملات گسترده قرار میگیرند توجه به مقوله امنیت حائز اهمیت است. وبسایتهای تجارت الکترونیک دچار چالش بزرگی از دیدگاه امنیتی هستند. اگرچه کسب و کارهای تجارت الکترونیک با تکنولوژی پیچیده سر و کار دارند، اما اغلب صاحبان وبسایتها تخصص کافی برای برقراری امنیت مطلوب و اعمال شرایط امنیتی قدرتمند را ندارند. امنیت فروشگاه اینترنتی به دلیل وجود اطلاعات کاربران بیش از سایر وبسایتها اهمیت دارد.
امنیت فروشگاه اینترنتی
اگر مسئله امنیت نقض شود، صاحبان فروشگاه آنلاین در معرض خطر از دست دادن سایت و اطلاعات مشتریان خود هستند. خوشبختانه، روشهای متعددی وجود دارد که کسب و کارها میتوانند وبسایتهای تجارت الکترونیکی خود را امنتر کنند. در این مقاله از پشتیبان وردپرس قصد داریم به طور کامل مقوله امنیت فروشگاه اینترنتی را به چالش بکشیم و در آخر ببینیم با چه روشهایی میتوان میزان نفوذ پذیریهای احتمالی را به پایینترین سطح ممکن کاهش داد.
1- یک میزبانی معتبر برای وبسایت خود انتخاب کنید
اولین اقدام برای ایجاد یک کسبوکار الکترونیک در فضای وب، انتخاب یک شرکت میزبانی معتبر با پشتیبانی بسیار خوب میباشد. یک خدمات میزبانی خوب، باید سرویسهایی با امنیت و قدرت بالا همراه با پشتیبانگیری منظم ارائه دهد. همچنین اگر از هاستهای اشتراکی استفاده میکنید، هر چه تعداد سایتهای میزبانی شده بر روی آن سرور کمتر باشد، امنیت فروشگاه اینترنتی شما نیز کمتر به خطر خواهد افتاد. البته توصیه میکنیم اگر امکانش وجود دارد حتما از هاستینگ شخصی یا سرویسهای خصوصی استفاده نمایید.
به طور خلاصه یک خدمات میزبانی خوب باید دارای ویژیگیهای زیر باشد:
- پشتیبانی 24 ساعته در طول شبانه روز داشته باشد.
- دارای حداکثر آپتایم باشد.
- به صورت مستمر از وبسایت شما پشتیبان تهیه کند.
- دارای کیفیت و سرعت خوبی باشد.
بنابراین از امروز دست از جستجوی ارزانترین هاست یا هاستهای رایگان در موتورهای جستجو برداشته و اگر امنیت فروشگاه اینترنتی، برای شما اهمیت دارد، به دانبال خدمات میزبانی مناسبی باشید که دارای خصوصیت توضیح داده شده در بالا باشد.
2- از پروتکل امنیتی SSL استفاده کنید
به طور پیشفرض تمامی وبسایتها برای انتقال دادهها از پروتکل HTTP (Hyper Text Transfer Protocol) استفاده میکنند. همانطور که از نام آن پیداست، این پروتکل تمامی دادهها را در یک فایل Text ساده ارسال میکند که از امنیت بسیار پایینی برخوردار بوده و شخص سومی در این میان به راحتی قادر است اطلاعات حساس را استخراج و از آن سوءاستفاده کند.
اما با استفاده پروتکل HTTPS (Hyper Text Transfer Protocol Secure) تمامی دادههای شما با استفاده از SSL رمزنگاری شده و امکان کشف و دسترسی شخص سومی به دادههای شما وجود ندارد. پروتکل امنیتی SSL یکی از بهترین پروتکلهای امنیتی موجود در جهان است که برای انتقال رمزگزاری شده اطلاعات بین Client و Server مورد استفاده قرار میگیرد.
برای تغییر پروتکل به HTTPS و افزایش امنیت فروشگاه اینترنتی خود، باید یک گواهینامه SSL خریداری و سپس آن را نصب و تنظیمات مربوطه را در سایت خود اعمال کنید.
نکته: امنیت کاربر یکی از مهمترین معیارهای گوگل در رتبه دهی به وبسایتها میباشد. گوگل چندی پیش در وبلاگ رسمی خود اعلام کرد که استفاده از پروتکل امنیتی HTTPS یکی از عوامل مهم در افزایش رتبه وبسایتها در نظر گرفته خواهد شد.
پیشنهاد میکنیم حتما مطلب ضرورت استفاده از SSL در فروشگاه اینترنتی را جهت پی بردن بیشتر به اهمیت آن مطالعه بفرمایید.
3- انتخاب پلتفرم امن
یکی از موارد بسیار مهمی که در امنیت فروشگاه اینترنتی دخیل است، انتخاب پلتفرم مناسب یا همان سیستم مدیرت محتوای مناسب میباشد. باید عوامل مختلفی از قبیل پشتیبانی، عملکرد و ویژگیها را بررسی کنید. دقت کنید امنیت را باید در راس اولویتهای شما قرار بگیرد در غیر این صورت تمام عوامل ذکر شده بیفایده خواهند بود. مطمئن شوید که پلتفرم انتخابی شما از درگاههای پرداخت امن استفاده میکند.
4- سطح امنیت اطلاعات کاربران
اگر شما اقدامات امنیتی لازم را برای ورود کاربران خود به حسابهای کاربری در نظر نگرفته باشید، ممکن است هکرها به راحتی وارد پنلهای کاربری کاربران شما شده و از اطلاعات خصوصی آنها و یا خود پنلکاربری سوءاستفادههای مختلفی کند. شما به عنوان مدیر وبسایت باید مطمئن باشید که کاربران شما اقدامات امنیتی لازم جهت افزایش امنیت پنلهای کاربری خود را انجام دادهاند زیر که سطح امنیت اطلاعات کاربران یکی از موارد مهم در سطح امنیت فروشگاه اینترنتی محسوب میگردد.
بدین منظور ما توصیه میکنیم از کاربران خود بخواهید اقدامات زیر را انجام دهند:
- به طور مداوم به کاربران خود توصیه کنید تا رمزعبور خود را جهت امنیت بیشتر پنلکاربری تغییر دهند.
- قوانینی را جهت انتخاب رمزعبور توسط کاربران قرار دهید. برای مثال به کاربران بگویید که رمزعبور شما باید ترکیبی از حروف و اعداد بوده و حداقل شامل 8 کاراکتر باشد.
- میتوانید راهنمای انتخاب پسور مناسب را در اختیار آنها قرار دهید.
5- هرگز اطلاعات حیاتی و بسیار مهم مشتریان خود را ذخیره نکنید!
برخی از مدیران وبسایتها بدون آن که توجهی به از دست رفتن امنیت اطلاعات کاربران داشته باشند، اطلاعات حساس آنها مانند اطلاعات کارتهای بانکی و یا اطلاعات خصوصی کاربران را ذخیره میکنند. توجه داشته باشید که هرگز تحت هیچ شرایطی اطلاعات حساس کاربران را ذخیره نکنید. اگر وبسایت شما مورد حمله هکرها قرار گیرد و نفوذ به آن موفق باشد، صد در صد از این اطلاعات خصوصی کاربران سوءاستفاده خواهد شد و در نتیجه اعتماد و اعتباری که به سختی به دست آوردهاید را از دست خواهید داد.
برای پیشگیری از نفوذ هکرها و حفاظت از کاربرها و همچنین افزایش امنیت فروشگاه اینترنتی توصیه میکنیم از کیبوردهای مخصوص و تکنیکهای نشانه گذاری استفاده کنید.
حرف آخر
تا اینجای کار با اهمیت امنیت فروشگاه اینترنتی آشنا شدید. از میان موارد ذکر شده به استثنای مورد اول و سوم، همگی بعد از راه اندازی وب سایت اعمال می شوند. دو مورد اول و سوم قبل از راه اندازی وب سایت یا فروشگاه باید بررسی شوند که نشان می دهد مقوله امنیت فروشگاه اینترنتی به قدری مهم است که قبل از راه اندازی نیز باید به آن توجه ویژه ای داشت.
در جلسه بعدی قصد داریم به بررسی 5 فاکتور دیگر برقراری امنیت فروشگاه اینترنتی بپردازیم که رعایت آن ها برای هر نوع وب سایتی الزامی است.
پایان جلسه اول. ادامه دارد…
[button text=”افزایش امنیت و پاکسازی کدهای مخرب وردپرس” color=”alert” radius=”10″ expand=”true” link=”https://wphelper.ir/wordpress-malware-removal-service/”]