|

با پیشرفت تکنولوژی، شاهد انتقال  بسیاری از امور روز مره به فضای الکترونیکی هستیم. هر روزه میلیون ها بار موتور های جست و جو گر مرور گر ها شروع به جست و جوی موضوعاتی می کنند که کاربران آن ها را در خواست داده اند. وبسایت های فراوانی در این عرصه فعالیت می کنند و اطلاعات بسیاری را در سایت های خود نگه داری می کنند. در این فضا، کسانی نیز هستند که به سایت ها حمله می کنند و به نیات مختلف دست به هک کردن سایت ها می زنند؛ بنابراین صاحبان سایت ها باید به دنبال روش هایی باشند که از این اتک ها جلوگیری کنند. سایت هایی که با زبان php برنامه نویسی شده اند، با روش های گوناگونی ایمنی خود را به دست می آورند. به طوری که این روز ها بهبود امنیت سایت php بسیار حائز اهمیت شده است و ایمن سازی سایت های php امری ضروری به شمار می رود.

شما را دعوت می کنیم که با  پشتیبان وردپرس همراه باشید تا در ادامه مقاله اطلاعات مفیدی در باره زبان php و ایجاد امنیت سایت هایی که به این زبان نوشته شده اند، بپردازیم.

 

امن کردن سایت php

ایمن سازی سایت های php

زبان php جزو زبان های عمومی برای طراحی وب است که به عنوان یک زبان اسکریپتی شناخته می شود. این زبان، جزو مشهور ترین و محبوب ترین زبان های برنامه نویسی در بین برنامه نویسان است. زبان php دنیای تازه ای به سوی برنامه نویسی و طراحی وب باز نمود و موجب پیشرفت های فراوانی در این عرصه شد. البته مشکلاتی مانند نا امنی در فضایی که با زبان php نوشته شده بود، بسیاری از افراد را درگیر خود کرد. اما امروزه روش های فراوانی برای بهبود امنیت سایت php وجود دارد که از سایت ها در برابر تهاجم هکر ها دفاع می کند.

Php برگرفته از عبارت Hypertext PreProcessor و در معنای پیش پردازنده متن می باشد. این زبان به لحاظ ساختاری به زبان C شباهت دارد اما در نسخه های جدید شاهد شباهت هایی با زبان جاوا هستیم. خوب است بدانید که کد های زبان های HTML و جاوا اسکریپت، با مرورگر کاربر اجرا می شود اما زبان php در سرور وب هاست قابل اجرا می باشد.

تاریخچه زبان php

در سال 1995، اولین نسخه زبان php توسط یک تیم برنامه نویسی منتشر شد. در طول زمان، هر دفعه ویژگی جدیدی به این زبان افزوده می شد و نام کلی آن تغییر می کرد. امروزه شاهد نسخه 7.4 این زبان هستیم که بسیار قوی تر از قبل پا به عرصه برنامه نویسی گذاشته است. برنامه هایی مانند Mambo، Wiki Media و جوملا از جمله برنامه هاییست که با زبان php نوشته شده اند. این زبان دستور هایی دارد که به سادگی می توانند در انواع پایگاه داده به کار گرفته شوند؛ به این طریق است که وبسایت ها نیز به زبان php طراحی و نوشته شده اند.

 

تاریخچه زبان php

ویژگی های زبان php

زبان php ویژگی و مزیت هایی دارد که سبب می شود افراد زیادی از آن بهره ببرند و سعی کنند آن را یاد بگیرند. برخی از این مزایا به شرح زیر است:

بهبود امنیت سایت php

 

 

ایمن سازی سایت های php از موضوعاتی است که از اهمیت بالایی برخوردار است. به طوری که در نبود امنیت، اطلاعات زیادی به دست کسانی می افتد که قصد سوء استفاده از آن ها را دارند. با روش های متفاوتی می توان این ایمنی را ایجاد نمود که در ادامه در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم.

1_ رمزنگاری پر قدرت

این روش در بین برنامه نویسان php بسیار محبوب و کاربردی است. در رمزنگاری باید توجه داشت که یک پسورد خوب باید مجموعه ای از اعداد، حروف بی ربط کوچک و بزرگ و علامت هایی نظیر & # @ باشد. رمز عبور شما باید بیش از 8 کلمه داشته باشد و به هیچ عنوان یک نواخت نباشد.

2_ آشنایی با الگوریتم ها کد گذاری

با شناخت بر روی الگوریتم های کد گذاری و یا هش کردن، می توانید به  بهبود امنیت سایت php کمک شایانی بکنید. در این روش الگوریتم های داخل زبان php، داده ها ورودی ما را به دسته ای از حروف تصادفی و بی ربط با طول بزرگ تر تبدیل می نماید. در واقع، با یک پرینت ساده از تابعی مانند hash_algos()، به تعداد فراوانی از الگوریتم های کد گذاری خواهید رسید.

هنگامی که از این تابع به تنهایی استفاده می شود، به سهولت کرک خواهند شد و اطلاعات خودتان یا کاربرانتان به خطر خواهد افتاد. پس بهتر است که این عمل با دقت و حساسیت بسیار بالای صورت بگیرد.

تابع MD5، تابع sha 1، تابع hash و تابع  password_hash جزو توابعی هستند که برای کد گذاری از آن ها استفاده می شود.

3_ بروز رسانی نسخه php

ایمن سازی سایت های php می تواند به وسیله نسخه های قدیمی زبان php، به خطر بیفتد؛ باگ ها و ایرادات نسخه قبلی، به طور قطعی باعث بروز نا امنی هایی خواهد شد که در نسخه جدید بر طرف گردیده است. افراد سود جو به راحتی می توانند نسخه php شما را تشخیص دهند و به وسیله باگ ها وبسایت شما را مورد حمله قرار دهند.

4_ رفع مشکلات مربوط به تزریق Injection SQL – SQL و پایگاه داده

Injection SQL از مشهور ترین مشکلات امنیتی ای است که در سایت هایی پیش می آید که با php نوشته شده اند. این مشکل آنقدر شایع است که هنوزم که هنوز است در برخی سایت ها پیش می آید.

زمانی که برنامه نویسان به جای Framework ها از Mysql APL برای برقراری ارتباط با پایگاه داده استفاده می کردند، از بین بردن این ایراد امنیتی با مشکلات فراوانی رو به رو می شد. اما جدیدا وجود PDO و رعایت چندین نکته کوچک این مشکل را بر طرف نموده.

5_ استفاده از https

بهبود امنیت سایت php تا حد زیادی وابسته به استفاده از https است؛ در حقیقت با این کار تمام اطلاعات رمز گذاری می شوند و یک کانال امن میان سایت شما و کاربرانتان ایجاد می شود. ای چنین است که دست افراد دیگر از داده ها کوتاه می ماند.

البته باید توجه داشت که https هک نشدن وبسایت ها را تضمین نمی کند، بلکه تنها نقش ایجاد کننده کانال امن را ایفا می کند.

بهبود امنیت سایت php

 

سخن پایانی

برای ایمن سازی سایت های php نکات بسیاری وجود دارد که در این مقاله تنها به بخش کوچک و مهمی از آن ها اشاره شد. امنیت یک وبسایت را نباید دست کم گرفت و اقدامی برای آن انجام نداد. زیرا ممکن است در طی هک کردن یک هکر ماهر، تمامی زحمات شما برای وبسایت هدر برود یا این که اطلاعات کاربرانتان فاش بشود. کار کردن با php pure  حساسیت و دقت بسیاری می طلبد که از کوچک ترین اشتباهی جلوگیری شود. فکر نکنید که هکر ها تنها متوجه اشتباهات عظیم و فاحش می شوند، بلکه آن ها در کمین بی دقتی های و اشتباهات کوچک اند تا از آن ها بر علیه خودتان استفاده کنند.

[gap] [button text=”سرویس پاکسازی کدهای مخرب از سایت ویروسی و هک شده” color=”alert” radius=”10″ expand=”true” link=”https://wphelper.ir/wordpress-malware-removal-service” target=”_blank”]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *