سلام دوستان؛ یکی از مشکلات رایج و گیجکننده مواجه شدن با خطای ۵۰۳ است که معمولا به دلایل و شکلهای مختلفی نیز در وبسایتهای وردپرسی ایجاد میشود. دلیل اصلی نمایش ارور ۵۰۳ در وردپرس کاملا مشخص نیست، اما برخی از افراد بر این باورند که این خطا از سمت سرور و هاست رخ میدهد.
بسته به پیکربندی سرور ممکن است خطای ۵۰۳ در وردپرس به شکلهای زیر نمایش داده شود:
- Service Unavailable
- Http/1.1 Service Unavailable
- HTTP Server Error 503
- 503 Error
- HTTP Error 503 The service is unavailable
- HTTP 503
- Error 503 Service Unavailable
- Service Unavailable – DNS Failure
- HTTP Error 503
حل مشکل 503 Service Unavailable نسبتا آسان است، اما اگر به مشکلی برخوردید کافی است تا آخر این مطلب همراه ما باشید تا به شما بهترین روشهای برای رفع این خطا را نشان دهیم.
دلایل نمایش ارور ۵۰۳ در وردپرس
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متنباز است که معمولا کاربران و مدیران سایت به دلایل زیر با ارور ۵۰۳ مواجه میشوند.
- وجود باگ در افزونه یا قالب وردپرس
- ناسازگاری کد PHP
- کم بودن کشش و منابع سرور
- حملات مخرب مانند حملههای DDOS
- تعمیر و نگهداری سرور
- درخواست بالای سرور
- خطاهای شبکهای
نمایش ارور ۵۰۳ در وردپرس به معنی این است که سرویسدهنده وبسایت در حال حاضر در دسترس نبوده و سرور پاسخگوی درخواستهای ارسال به آن نمیباشد. توجه داشته باشید که ایجاد این مشکل در وبسایت میتواند تاثیر بدی بر روی سئو سایت داشته باشد.
در ادامه به بررسی تک تک مواردی که ذکر کردیم میپردازیم و سعی میکنیم راهحلهایی برای رفع ارور ۵۰۳ در وردپرس خدمت شما معرفی کنیم. پس همراه ما باشیید….
نحوه رفع خطای ۵۰۳ در وردپرس توسط کاربران سایت
اگر وارد سایت وردپرسی شدید و خطای Error 503 Service Unavailable را مشاهده کردید کافی است روشهای زیر را انجام دهید:
- بارگذاری مجدد سایت: یکی از روشها برای ازبین بردن این خطا رفرش سایت با فشردن کلید f5 است. در برخی از مواقع با باز کردن مجدد سایت این خطا رفع میشود و شما به سایت دسترسی پیدا میکنید.
- پاک کردن کش مرورگر: اگر با انجام روش بالا مشکل شما برطرف نشد از بخش تنظیمات مرورگر خود کش مرورگر را پاک کنید و مجدد امتحان نمایید.
- روشن کردن مجدد رایانه یا روتر: در برخی از موارد پیغام خطا به دلیل وجود مشکل از سمت DNS شما است که با روشن کردن دوباره آن مشکل رفع میشود.
- امتحان با مرورگر دیگر: برای رفع این مشکل کافی است سایت را با مرورگر دیگری بالا بیاورید اگر مشکل برطرف نشد راه آخر را امتحان کنید.
- به مدیران سایت اطلاع دهید.
1- وجود باگ در افزونهها
اگر در سایت وردپرسی خود به اشتباه یک افزونه یا قالب مخربی را نصب کرده باشید، ممکن است با مشکلات زیادی روبرو شوید. گاهی اوقات افراد به جای نصب افزونه از مخزن وردپرس آن را از مخازن نامعتبر تهیه میکنند که باگهای مخرب موجود در آنها یکی از عوامل اصلی در رخ دادن ارور ۵۰۳ در وردپرس میباشد.
چنانچه بعد از نصب و فعالسازی افزونهای با خطای ۵۰۳ مواجه شدید، به احتمال خیلی زیاد منشا ایجاد مشکل از سمت همان افزونه میباشد و باید سریعا افزونه مذکور را غیرفعال کنید و از افزونههای جایگزین استفاده نمایید. درصورتی که نمیدانستید کدام افزونه باعث بهوجود آمدن این مشکل شده کافی است تمام افزونهها را یکباره غیرفعال کنید.

سوال: چگونه افزونهها غیرفعالسازی کنیم؟ متاسفانه دسترسی ما به پنل مدیریت قطع شده است؟
اصلا جای نگرانی نیست و تنها با آرامش کامل ادامه مطلب را مطالعه کنید.
غیر فعال کردن همه افزونههای وردپرس
ابتدا به کمک FTP یا File Manager به دایرکتوری هاست خود متصل شوید. البته باید توجه داشته باشید ما در این آموزش از FileZilla استفاده کردیم.
تصاویر بالا و پایین تفاوت زیادی با هم ندارند و تنها عکس اول با کمک FileZilla تهیه شده و تصویر دوم در محیط مدیریت فایل هاست است.
در ادامه تنها کافی است از طریق منیجر هاست یا FTP وارد پوشه wp-content که مخصوص افزونه و قالب هاست شوید و نام پوشه plugins را به نام plugins-old تغییر دهید. همانطور که قابل تشخیص است تمامی افزونههای شما به یکباره غیرفعال شدن.
پس از غیرفعال شدن افزونهها مجدد نام پوشه plugins-old را به نام اولیه آن تغییر دهید و وبسایت خود را مجدد بارگذاری کنید اگر با پیغام ۵۰۳ مواجه نشدید یعنی دلیل اصلی رخ دادن این خطا وجود افزونه مخربی بوده است.
برای پیدا کردن افزونه کافی است وارد پیشخوان وردپرسی خود شوید و افزونهها را به ترتیب فعال کنید و هر دفعه سایت خود را چک کنید تا با ارور 503 مواجه شوید. اگر در این بین با فعال کردن افزونهای این خطا نمایش داده شد منشا ایجاد ارور ۵۰۳ در وردپرس دقیقا همان افزونه مذکور میباشد. به راحتی میتوانید آن را با استفاده از FTP یا فایل منیجر خود هاست برای همیشه پاک نمایید.
2- قالب وردپرس مشکلساز
یکی دیگر از دلایلی که باعث نمایش ارور ۵۰۳ در وردپرس میشود، باگهای موجود در قالب شما است. اما چهطور متوجه شویم این خطا از سمت قالب فعال شده روی سایت ما هست یا خیر؟ کافی است قالب فعال سایت خود را به یکی از قالبهای پیشفرض وردپرس جایگزین کنید. برای اینکار ابتدا نیاز است از سایت خود پشتیبانگیری کنید تا در صورت وجود مشکل بتوانید آن را به حالت اولیه بازگردانید. سپس وارد فایل منیجر یا FTP سایت خود شوید و از پوشه wp-content به پوشه theme بروید و قالب فعال بر روی سایت را پیدا و به روش زیر غیرفعال کنید.
پس از دانلود قالب فعال سایت، پوشه مربوط به آن را حذف نمایید و سپس وبسایت خود را از دوباره بارگذاری کنید. اگر ارور ۵۰۳ در وردپرس رفع شده باشد مشکل از قالب است اما اگر رفع نشده باشد باید موارد دیگری را بررسی کنید.
3- ناسازگاری کد PHP
وقتی قطعه کد جدیدی به وبسایت خود اضافه میکنیم ممکن است مشکلاتی مانند خطای ۵۰۳ در وردپرس ما ایجاد کند. اما چهطور تشخیص دهیم چه کدی باعث بهوجود آمدن این مشکل شده است؟
اگر سایت شما هنوز بهدرستی کار میکند میتوانید افزونههای اشکالزدایی مانند Debug Bar و Query Monitor را نصب کنید.
فعالسازی WP-DEBUG
اما از آنجا که با ایجاد ارور ۵۰۳ در وردپرس اغلب دسترسی به پنل مدیریت نیز امکان پذیر نیست. شما باید از WP_DEBUG و WP_DEBUG_LOG، WP_DEBUG_DISPLAY و ثابتهای @ini_set موجود در وردپرس استفاده کنید.
برای فعالسازی حالت اشکالزدایی و ارسال خطا به یک فایل ورودی مراحل زیر را بهترتیب اجرا کنید.
- ابتدا وارد فایل منیجر یا FTP وردپرس خود شوید.
- فایل wp-confing.php را باز کنید.
- با موس به سمت پایین حرکت کنید تا ببینید ثابت WP_DEBUG کجا تعریف شده است (define(‘WP_DEBUG’, false);)
- کد ذکر شده را به کد زیر تغییر دهید.
- define (‘WP_DEBUG’, true);
- define (‘WP_DEBUG_LOG’, true);
- define (‘WP_DEBUG_DISPLAY’, false);
- @ini_set (‘display_errors’,0);
ذخیره تغییرات
بعد از انجام مراحل بالا کافی سایت خود را مجدد بارگذاری کنید تا خطای ۵۰۳ را به شما نمایش دهد. بعد از آن فایلی تحت عنوان debug.log در پوشه wp-content مشاهده خواهید کرد که در این فایل تمامی خطاهای موجود در سایت وجود دارد که خطای 503 service unavailable که توسط یک قطعه کد سفارشی ایجاد شده، در این فایل با جزئیات کامل قابل مشاهده است.
4- مسائل مربوط به سرور
یکی از علتهایی که سبب رخ دادن ارور ۵۰۳ در وردپرس میشود وجود مسائلی مربوط به سرور است. البته در بیشتر مواقع خطای ۵۰۳ که ناشی از مشکلات سرور است بهطور خودکار پس از چند دقیقه ناپدید میشوند اما اگر این اتفاق نیفتاد چهکار باید بکنیم؟
افزایش منابع سرور
بعضی از پلنهای میزبانی قدرت خوب و کافی برای مصارف سنگین را ندارند. به همین دلیل اگر از این پلنها استفاده میکنید پشنهاد میکنیم آن را ارتقا دهید و پلن بهتری بگیرید.
آیا خطای 503 service unavailable را به طور پیوسته دریافت میکنید؟ در ابتدا google analytics خود را بررسی کنید. اگر ترافیک بیش از حد معمول دریافت میکنید، یعنی از منابع سرور کمتری برخوردار هستید.
گاهی اوقات به خاطر وجود ترافیک سمت سرور با بروزرسانی PHP منابع سرور بهبود پیدا میکند. پیشنهاد میکنیم همواره از آخرین نسخه PHP استفاده نمایید.
با این حال، اگر شما ترافیک اضافی را ندارید، اما هنوز ارور ۵۰۳ در وردپرس شما نمایش داده میشود، مشکل شما به دلیل RAM یا حافظه سرور ناکافی نیست و درصورت رفع نشدن این خطا با شرکت هاستینگ خود تماس بگیرید تا آنها مشکل را رفع نمایند.
نتیجهگیری
در این مطلب از پشتیبان وردپرس سعی کردیم راهکارهایی برای رفع ارور ۵۰۳ در وردپرس را به شما معرفی کنیم اما فراموش نکنید در اغلب موارد خطای HTTP 503 به دلیل وجود کد PHP معیوب درون قالب یا افزونهها است که تنها لازم است کد مخرب را پیدا و کد سالم را جایگزین آن کنید.
امیدوارم این آموزش برای شما مفید بوده باشد. موفق باشید ….
[accordion title=”سوالات متداول خطا 504″] [accordion-item title=”دلایل نمایش ارور 503 در وردپرس چیست؟”]✅وجود باگ در افزونه یا قالب وردپرس
✅ناسازگاری کد PHP
✅کم بودن کشش و منابع سرور
✅حملات مخرب مانند حملههای دیداس
✅تعمیر و نگهداری سرور
✅درخواست بالای سرور
✅خطاهای شبکهای
✅بارگذاری مجدد سایت
✅پاک کردن کش مرورگر
✅روشن کردن مجدد رایانه یا روتر
✅امتحان با مرورگر دیگر
✅رفتن به محیط فایل منیجرهاست خود
✅تغییر نام پوشه افزونه ها (غیرفعال کردن افزونه ها)
✅فعال کردن یکی یکی افزونه ها از مدیریت پیشخوان وردپرس
✅نصب افزونههای اشکالزدایی مانند:
Debug Bar و Query Monitor
✅فعالسازی WP-DEBUGرفتن به محیط فایل منیجرهاست و
قراردادن حالت wp-confing.php
true در فایل
✅ذخیره تغییرات