|

سلام دوستان پشتیبان سایت ؛ وردپرس به عنوان یک CMS برای همه پروژه‌ها موقعیت خوبی فراهم ساخته است. این که آیا این یک وب‌سایت شرکتی یا یک نمونه کار حرفه‌ای است، فرقی ندارد! وردپرس پلت فرمی کامل و مجموعه‌ای از ابزارهای مناسب را برای انجام امور فراهم می‌کند. یک دلیل مهم برای این موقعیت بی‌نظیر، سادگی استفاده از وردپرس است. حتی یک فرد با دانش متوسط نیز می‌تواند یک وبلاگ وردپرسی را ایجاد کند؛ اما وردپرس نیز مانند هر سیستم دیگری نیازمند رسیدگی و مراقبت است. کنترل بهم ریختگی‌های پایگاه داده، تجمع نظرات اسپم، نوشته‌های منتظر بازبینی و سایر مواردی که باعث تنزل عملکرد وب‌سایت می‌شوند. با توجه به نکات ذکر شده به یک نتیجه کلی می‌رسیم، اینکه وردپرس نیازمند مراقبت است و تمیز کردن پایگاه داده وردپرس در اولویت قرار دارد.

 

تمیز کردن پایگاه داده وردپرس

تمیز کردن پایگاه داده وردپرس

تمیز کردن پایگاه داده وردپرس کار ساده و در عین حال بسیار مهم است. قبل از اینکه به جزئیات نحوه تمیز کردن دیتابیس بپردازیم، قصد داریم یک افزونه خوب و کاربردی را معرفی کنیم! به کمک افزونه WP-Sweep به راحتی می‌توانید چالش‌های مربوط به بهم ریختگی‌ها و شلوغی‌های دیتابیس را حل کنید. می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. افزونه WP-Sweep را به‌صورت رایگان از مخزن وردپرس دانلود و سپس نصب کنید.
  2. پس از فعال‌سازی افزونه به منوی تنظیمات و زیرمنوی Sweep رجوع کنید.

در این صفحه، افزونه یک تجزیه و تحلیل دقیق از پایگاه داده شما را نمایش می‌دهد. این صفحه مواردی که باید بهینه شوند را به همراه راه‌کارهای مفید برای تمیز کردن پایگاه داده وردپرس ارائه می‌دهد. کارکرد این افزونه مناسب و امن است اما برای احتیاط همیشه یک نسخه پشتیبان از پایگاه داده خود تهیه کنید تا در مواقع لازم اقدام به بازگردانی آن کنید.

8 ترفند کاربردی برای تمیز کردن پایگاه داده وردپرس

بدیهی است، یک پایگاه داده تمیز و بدون ایراد برای عملکرد بهتر و بدون دردسر وب‌سایت وردپرسی ضروری است. مشکل این است که بسیاری از کاربران تمیز کردن پایگاه داده را یک بار انجام می‌دهند. در عوض، کارشناسان توصیه می‌کنند که این کار باید به‌صورت منظم برنامه‌ریزی شود. ابتدا اتصال بین وب‌سایت و پایگاه داده خود را بررسی کنید. سپس می‌توانید مراحل زیر را برای افزایش سرعت و کارایی دیتابیس وردپرس دنبال کنید.

1- پشتیبان گیری

کار با پایگاه داده بسیار حساس است و احتمال بروز خطا یا از دست رفتن اطلاعات وجود دارد. همیشه باید یک نسخه جدید از اطلاعات پایگاه داده برای مقابله با مشکلات احتمالی داشته باشد؛ بنابراین اولویت کسب و کار این است که پایگاه داده خود را در یک پلت فرم ذخیره‌سازی محلی یا ابری حفظ کنید.

2- بررسی مداوم پایگاه داده وردپرس

اغلب کاربران افزونه‌ها و قالب‌های وردپرسی را نصب می‌کنند و سپس آن را فراموش می‌کنند. در نتیجه، تمام این موارد ناخواسته در پایگاه داده جمع می‌شود. در بسیاری از موارد، این افزونه‌ها و قالب‌ها داده‌های اضافی را به فایل‌های موجود در پایگاه داده اضافه می‌کنند که موجب افزایش زمان بارگذاری وب‌سایت می‌شوند؛ بنابراین، تمیز کردن پایگاه داده وردپرس بسیار ضروری است و بعد از حذف و نصب هر مورد باید دیتابیس را بررسی کنید.

 3- استفاده از SQL

SQL یکی از مهم‌ترین موارد مرتبط با سلامت پایگاه داده است. بهترین کاری که باید انجام دهید این است که از phpMyAdmin استفاده کنید و پایگاه داده‌ای را که می‌خواهید با آن کار کنید انتخاب کنید. phpMyAdmin یک ابزار عالی برای مدیریت پایگاه داده وردپرس است.

4- پاک کردن جداول اضافه

همان‌طور که می‌دانید افزونه‌ها و قالب‌های وردپرسی جداولی را برای مدیریت اطلاعات و عملکرد خود به دیتابیس اضافه می‌کنند. وقتی کاربران افزونه و قالب‌های متعددی را نصب کنند رفته‌رفته تعداد جداولی که در پایگاه داده‌ ایجاد می‌شوند نیز افزایش می‌یابد. این ازدحام جداول موجب بهم ریختگی دیتابیس خواهد شد. برخی از این جداول هرگز استفاده نمی‌شوند! پس از اتمام کار با افزونه، باید مطمئن شوید که جداول اضافه حذف شده‌اند.

5- ازدحام اسپم‌ها

در وردپرس هر چیزی که موجب کاهش میزان کارایی وب‌سایت شود، هرزنامه است. در یک وب‌سایت وردپرسی هرزنامه به چندین شکل از جمله نظرات، پست‌ها و موارد مربوط به محتوا وجود دارد. از آنجا که بخش عمده‌ای از دیدگاه‌ها شامل موارد اسپم هستند، حذف دیدگاه‌های اسپم موجب بهبود کارایی پایگاه داده می‌شود. برای پاک کردن پایگاه داده از SQL query زیر استفاده کنید:

DELETE FROM wp_comments WHERE comment_approved = ‘spam’;

همچنین می‌توانید هرزنامه‌ها را به‌صورت دستی از داشبورد وردپرس حذف کنید و یا برنامه بالا را با فاصله زمانی منظم برنامه‌ریزی کنید تا به طور خودکار هرزنامه را پاک کند.

6- برچسب را با دقت بررسی کنید

برخی از کاربران هنگام محتوا گذاری از چندین برچسب استفاده می‌کنند. از آنجا که محدودیت‌های عملی در تعداد و استفاده از برچسب‌ها وجود ندارد، کاربران وردپرس تگ‌هایی ایجاد می‌کنند که هرگز مجددا استفاده نمی‌شوند. این ازدحام داده‌ها می‌تواند موجب اشغال فضا بدون بازدهی باشد! کوئری زیر در این سناریو می‌تواند به شما کمک کند:

DELETE FROM wp_terms wt INNER JOIN wp_term_taxonomy wtt ON wt.term_id = wtt.term_id WHERE wtt.taxonomy = ‘post_tag’ AND wtt.count = 0;، Pingbacks

7- توجه به Pingbacks

عدم مدیریت پینگ بک‌ها اغلب از عملکرد بانک اطلاعاتی وب‌سایت وردپرسی جلوگیری می‌کنند. از آنجا که این موارد چندان مشاهده نیستند، کاربران تأثیر آن‌ها بر پایگاه داده خود را نادیده می‌گیرند. با گذشت زمان، pingbacks تبدیل به موارد ناخواسته‌ای می‌شوند که باید تمیز شوند. برای پاک کردن pingbacks از پرس و جوی زیر استفاده کنید:

DELETE FROM wp_comments WHERE comment_type = ‘pingback’;

8- بررسی پست‌های وب‌سایت

وب‌سایت‌هایی که مدت‌ها در حال کسب و کار هستند، اغلب مشکلات جدی دارند. پیش‌نویس‌ها، نوشته‌های منتظر بازبینی و … روی عملکرد وب‌سایت تأثیر می‌گذارد. یکی از راه‌کارهای تمیز کردن پایگاه داده وردپرس توجه به این نوع نوشته‌ها است. بهترین راه برای مقابله با این موضوع این است که تکلیف موارد پیش‌نویس و منتظر بازبینی را مشخص کنید. یا حذف شوند یا برای انتشار زمان‌بندی شوند! در واقع، فرآیند پاک‌سازی و حذف پیش‌نویس‌ها و موارد منتظر بازبینی باید یک فعالیت هفتگی باشد.

امیدواریم که از این آموزش پشتیبان وردپرس راضی بوده و با انجام این مراحل موجب بهبود کارایی وب‌سایت وردپرسی خود شوید. موفق باشید. 😉

[button text=”تحلیل سایت و عیب یابی وردپرس” color=”alert” radius=”10″ expand=”true” link=”https://wphelper.ir/analysis-and-troubleshooting” target=”_blank”]