|

مطمئنا در شروع راه‌اندازی سایت برای شما این سوال پیش آمده که چه تفاوتی بین آدرس با www و بدون www وجود دارد؟کدام یک بهتر است؟! و اینکه آیا می‌توانند در زمان دیگری نسبت به تغییر آن اقدام کنند یا خیر! و بسیاری سوالات از این دست که برای هر کسی پیش آمده است. در این مقاله از پشتیبان وردپرس قصد داریم تا به بررسی راه‌اندازی سایت با نمایش سایت با www و بدون www بپردازیم. تا دید درست‌تری در رابطه با اینکه کدامیک می‌تواند برای سئوی سایت وردپرسی بهتر عمل کند را داشته باشیم! قبل از شروع کار باید ببینیم که کسب و کار ما در چه سطحی قرار دارد.

نمایش سایت با www و بدون www

نمایش سایت با www و بدون www

بنا به گفته گوگل استفاده یکی از این دو انتخاب تفاوت چندانی با هم نداشته و تاثیری در سئوی سایت ندارد. اما آنچه مهم است این است که وقتی یکی از این دو را انتخاب کردیم دیگر در حل تغییر دادن مداوم آن نباشیم! چرا که صفحات ایندکس شده از دست رفته و مدتی طول خواهد کشید تا با متد جدید مجددا ایندکس شوند.به عبارت دیگری برای تغییر آدرس خود که در آن از www استفاده کنید یا نه، تغییری در URL آن ایجاد نکنید. شاید برای شما عجیب به نظر برسد که پس چطور این قابلیت را تغییر دهیم.تنها نکته‌ای که در سئو درباره www وجود دارد این است که سایت شما با نمایش سایت با www و بدون www بالا نیاید و تکلیف را برای موتورهای جستجو روشن کرده باشید. اگر بنا بر این گذاشته شده است که سایت با www بالا بیاید، می‌بایست آدرس بدون www خود را به آدرس با www خود به صورت ۳۰۱ ریدایرکت کنید (یا برعکس) تا محتوای تکراری با دو آدرس متفاوت نشان داده نشود. همچنین در وب مستر تولز گوگل، تعیین شود که سایت در نتایج گوگل با نمایش سایت با www و بدون www!!

شروع عملیات

www در واقع یک ساب دامین است که از قدیم باب شده است که هر سایتی با www شروع شود. گوگل و سایر موتورهای جستجو نیز به خوبی این موضوع را می‌دانند، و اگر شما سایتتان حتی با نمایش سایت با www و بدون www بالا باشد و هیچ تنظیماتی هم در گوگل وب مستر تولز اعلام نکرده باشید، مشکلی به وجود نمی آید. اما به هر حال بهتر است، اصولی و استاندارد عمل کرده و تکلیف سایت خود را مشخص کنید.برای این کار شما می‌توانید به گوگل اجازه دهید تا اواویت بندی مورد نظر شما را برای نمایش URL سایت قرار دهد. برای اینکار کافی است تا وارد حساب کاربری خود در گوگل وبمستر شوید و با کلیک بر روی نماد چرخ دنده مطابق تصویر زیر بر روی site setting کلیک کنید.پس از کلیک بر روی گزینه site setting مطابق تصویر زیر وارد صفحه‌ای خواهید شد که در آن می‌توانید انتخاب کنید که سایت شما با نمایش سایت با www و بدون www صورت گیرد!

نمایش سایت با www

 

همانطور که در تصویر می‌بینید، اگر مایل هستید تا سایت شما با www در نتایج گوگل نمایش داده شود در بخش Preferred domain بر روی گزینه دوم و برای نمایش سایت بدون www گزینه سوم را انتخاب کنید. و در نهایت بر روی save کلیک کنید. برای این کار روش دیگری نیز وجود دارد که بستگی به استفاده از افزونه yoast seo دارد. اگر از این افزونه در سایت خود استفاده می‌کنید، این افزونه قادر خواهد بود تا URL های سایت را به صورت خودکار هندل کرده و کاربر را به لینک مقصد هدایت کند.

حذف یا اضافه کردن www به آدرس سایت

برای این کار وارد پیشخوان سایت وردپرسی خود شده و به مسیر تنظیمات> همگانی بروید. مشابه تصویر زیر فیلدهای مربوطه را تکمیل کرده و قبل از آدرس، www را وارد کنید.

ریدایرکت سایت با کد htaccess.

اگر میخواهید سایت خود را در حالت بدون www به آدرس با www ریدایرکت کنید، کدهای زیر را در  فایل htaccess. قرار دهید:

1
2
3
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www.
RewriteRule ^(.*)$ http://www.%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]

در صورتی که می‌خواهید آدرس سایت با www را به بدون www ریدایرکت کنید، از کد زیر استفاده کنید:

1
RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} !^wphelper.ir$ [NC] RewriteRule ^(.*)$ http://wphelper.ir/$1 [R=301,L]

بدین ترتیب می توانید وبسایت خود را به صورت نمایش سایت با www و بدون www نمایش دهید.  با آرزوی موفقیت برای شما دوستان عزیز و پشتیبان سایت های وردپرسی