|

سلام دوستان؛ اگر مدت ها است که وب گردی می‌کنید، به احتمال زیاد با خطای عدم اتصال به پایگاه داده در وردپرس آشنایی دارید. خطا در ایجاد ارتباط با پایگاه داده یکی از آزار دهنده‌ترین خطاهایی است که به دلایل مختلفی می‌تواند ایجاد شود. اگر اطلاعات کافی از سیستم مدیریت محتوای وردپرس نداشته باشید به عنوان یک مبتدی این خطا برای شما بسیار خسته کننده است. به خصوص اگر بدون تغییرات خاصی و به خودی خود ایجاد شده باشد. در این مقاله از پشتیبان وردپرس بهترین راه حل‌ها برای رفع این خطای خسته کننده را برای شما عزیزان گردآوری کرده‌ایم.

توجه: قبل از هر تغییری در پایگاه داده، حتما یک فایل پشتیبان از وب‌سایت خود تهیه نمایید.

چرا  در وردپرس را دریافت می‌کنید؟

به طور خلاصه، هرگاه وردپرس قادر به برقراری ارتباط با پایگاه داده به هردلیلی نباشد، شما این خطا را دریافت خواهید کرد. این خطا هم به دلایل مختلفی از جمله اشتباه بودن اعتبار ورود به پایگاه داده، بی پاسخ بودن سرور پایگاه داده و یا خراب شدن آن می‌تواند ایجاد شود. در تجربه ما در بیشتر مواقع این خطا به دلیل نوعی خطای سرور اتفاق می‌افتد. با این حال می‌تواند دلایل دیگری نیز داشته باشد.

چک لیست برسی برای رفع خطا عدم اتصال به پایگاه داده

اولین کاری که باید انجام دهید این است که مطمئن شوید که آیا خطا در دو قسمت front-end (صفحه‌ی اول سایت) و پیشخوان (wp-admin) یکسان است و یا خیر. اگر پیام خطای عدم اتصال به پایگاه داده در وردپرس در هر دو صفحه یکسان باشد، به مرحله بعدی بروید. اما اگر یک خطای متفاوت در مورد wp-admin مشاهده کردید، باید پایگاه داده خود را تعمیر کنید.برای تعمیر پایگاه داده وارد هاست وردپرس خود شوید و فایل wp-config.php را ویرایش کرده و کد زیر را به آن اضافه نمایید.

define(‘WP_ALLOW_REPAIR’, true);

پس از انجام این کار می‌توانید تنظیمات را با مراجعه به این صفحه از سایت خود پایان دهید:

http://www.yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php

مشکل صفحه ورود برای خطا عدم اتصال به پایگاه داده

توجه داشته باشید که هیچ نیازی به وارد کردن اطلاعات پنل مدیریت نمی‌باشد. به این دلیل که معمولا زمانی که پایگاه داده مشکل دارد امکان ورود به پیشخوان نیز وجود ندارد. پس از تعمیر و بهینه سازی پایگاه داده حتما کدی که اضافه کرده بودید را پاک نمایید.

فایل WP-Config.php مهم‌ترین فایل در کل وردپرس شما می‌باشد. که در آن اطلاعات لازم برای اتصال به پایگاه داده را مشخص کرده‌اید. اگر رمز عبور ریشه و یا رمز عبور پایگاه داده را تغییر داده‌ باشید باید این فایل را نیز ویرایش کنید. اولین چیزی که همیشه ابتدا باید آن را بررسی کنید این است که آیا تمام اطلاعات ذخیره شده در فایل wp-config.php شما صحیح است و یا خیر. در  زیر مثالی از اطلاعات ورود به دیتابیس در این فایل را برای شما قرار می‌دهم:

define(‘DB_NAME’, ‘database-name’);

define(‘DB_USER’, ‘database-username’);

define(‘DB_PASSWORD’, ‘database-password’);

define(‘DB_HOST’, ‘localhost’);

به یاد داشته باشید که مقدار DB_Host همیشه با مقدار localhost ممکن است یکسان نباشد و با توجه به میزبان هاست وردپرس شما متفاوت خواهد بود.بعضی از افراد که توسط نرم افزار هایی مانند MAMP وردپرس را در کامپیوتر خود اجرا می‌کنند. اظهار داشته‌اند که مشکل خود را با جایگزینی localhost با IP ثابت برطرف کردند. برای مثال:

define(‘DB_HOST’, ‘127.0.0.1:8889’);

عموما خطای عدم اتصال به پایگاه داده در وردپرس زمانی ایجاد می­شود که ترافیک وب سایت شما بیش ازحد توان سرور افزایش می یابد. برای حل این مشکل باید با میزبانی هاست وردپرس خود تماس گرفته و مشکل را حل نمایید.اگر شما می­خواهید سرور MySQL خود را بررسی کنید، می­توانید چندین کار را انجام دهید. سایت­ دیگری را در سرور خود تست کنید که آیا همین مشکل را دارد و یا خیر، اگر سایتی که بررسی کردید دقیقا همان خطا را دریافت کرد، قطعا در سرور خروجی شما مشکلی وجود دارد. اگر شما سایت دیگری در این حساب میزبانی ندارید به سادگی به cPanel خود رفته و سعی کنید به phpMyAdmin دسترسی پیدا کرده و به پایگاه داده متصل شوید. اگر با موفقیت متصل شدید باید اطمینان حاصل کنید که user database شما دارای مجوزهای لازم است. برای انجام این کار یک فایل جدید به نام testconnection.php ایجاد کنید و کد زیر را در آن قرار دهید:

<?php
$link = mysql_connect(‘localhost’, ‘root’, ‘password’);
if (!$link) {
die(‘Could not connect: ‘ . mysql_error());
}
echo ‘Connected successfully’;
mysql_close($link);
?>

توجه کنید که در کد بالا باید نام کاربری و رمز عبور را جایگزین کنید.اگر با موفقیت ارتباط برقرار شود، به این معنی است که مجوزهای کافی برای دسترسی کاربر وجود دارد  مشکل از جای دیگری می­باشد. دوباره به فایل wp-config برگردید و اطمینان حاصل کنید که مشکلی نیز در این فایل وجود ندارد.اما اگر نتوانستید از طریق phpMyAdmin به پایگاه داده متصل شوید، احتمالا مشکلی در سرور میزبانی شما وجود دارد. اما با این وجود نمی­توان با اطمینان کامل بیان کرد. برای مثال اگر شما خطای زیر را دریافت کردید احتمالا اطلاعات ورود به پایگاه داده را اشتباه وارد کردید.

#1045 – Access denied for user ‘foo’@’%’ (using password: YES)

با این حال این موضوع را از یاد نبرید که اگر با خطای عدم دسترسی از طریق phpMyAdmin و یا testconnection.php مواجه شدید، حتما با میزبان هاست وردپرس خود تماس حاصل فرمایید.

بعضی مواقع مشکل عدم اتصال به پایگاه داده در وردپرس به دلیل اشتباه وارد نمودن آدرس سایت می­باشد. برای حل این مشکل با اجرای کد زیر در phpmyadmin ممکن است این مشکل برطرف شود.

UPDATE wp_options SET option_value=’YOUR_SITE_URL’ WHERE option_name=’siteurl’

دقت داشته باشید که باید بجای YOUR_SITE_URL آدرس سایت خود را وارد کنید مانند http://www.wphelper.ir ، همچنین اگر پیشوند دیتابس خود را از wp به نام دیگری تغییر داده اید باید از پیشنود جدید در دستور به جای wp_options استفاده کنید.امیدوارم این مقاله در رفع مشکل عدم اتصال به پایگاه داده در وردپرس شما را یاری کرده باشد. موفق و پیروز باشید.

[gap] [button text=”به دنبال خدمات وردپرس هستید ؟” color=”alert” radius=”10″ expand=”true” link=”https://wphelper.ir/wordpress-services/” target=”_blank”]